Κινδυνεύει με λουκέτο το Σικιαρίδειο

Στον δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν πάνω από 200 παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έπειτα από 70 χρόνια λειτουργίας, μπαίνει πλέον λουκέτο στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα. Ως γνωστόν, το συγκεκριμένο ίδρυμα φροντίζει εδώ και πολλά χρόνια παιδιά με νοητική υστέρηση. Η περικοπή όμως της κρατικής επιχορήγησης είναι ο λόγος που τελικά κλείνει. Η κρατική επιχορήγηση προς το ίδρυμα όχι μόνο υπέστη σημαντική περικοπή, αλλά και τα χρήματα που του οφείλονταν από το κράτος δεν αποδόθηκαν ποτέ.

Η διοίκηση

του ιδρύματος ειδοποίησε στις 4 Σεπτεμβρίου τους γονείς ότι δεν δύναται πλέον να προσφέρει τις υπηρεσίες τους ακριβώς για το λόγο ότι δεν εγκρίθηκε η κρατική επιχορήγηση. Όταν εξαντλήθηκε το κεφάλαιο των δωρεών, το ίδρυμα απηύθυνε την τελευταία έκκληση του προς την πολιτεία, η οποία έμεινε ασυγκίνητη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα γονείς και εργαζόμενοι του Σικιαριδείου Ιδρύματος στη Λεωφόρο Αμαλίας.

Κι ενώ το Σικιαρίδειο Ίδρυμα κινδυνεύει με λουκέτο, τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Οικονομικών εξακολουθούν να σιωπούν, παρά τις απανωτές εκκλήσεις της διοίκησης, των γονέων, των εργαζομένων και του Δημάρχου της πόλης, Γ. Πατούλη. Η ύστατη έκκληση που έγινε, μάλιστα προς την κυβέρνηση, έμεινε αναπάντητη.

Ο θλιβερός κανόνας που λέει ότι πρώτοι από όλους σε μια κρίση την πληρώνουν οι αδύναμοι της κοινωνίας, για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται δραματικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα