Εικοσιπέντε νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 25 νεκροί είναι ο απολογισμός τεσσάρων βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν χθες με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε σιιτικές περιοχές στη Βαγδάτη.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες μάλιστα συνέπεσαν με την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Η επίθεση στη σιιτική γειτονιά Σαάμπ ήταν εκείνη με τα περισσότερα θύματα, όπου μία βόμβα εξερράγη σε αγορά, προκαλώντας το θάνατο σε 11 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους

28.

Όπως αναφέρει η αστυνομία τραυματίστηκαν 76 άτομα στις συνολικά τέσσερις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ, την ώρα που πολλοί άνθρωποι βρίσκονταν στους δρόμους λόγω του εορτασμού των γενεθλίων του Μωάμεθ.

Παράλληλα, μια ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε σημείο ελέγχου στη νότια Βαγδάτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις αστυνομικοί και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Μπαν Κι Μουν, εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση της αιματοχυσίας και προέτρεψε τους ιρακινούς ηγέτες να αντιμετωπίσουν τα αίτια της βίας.

The post Εικοσιπέντε νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα