Έδιωξαν Αιγύπτιο ποδοσφαιριστή επειδή είναι οπαδός του Μόρσι

Εκτός ομάδας βρίσκεται πλέον ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής Αχμέντ Αμπντούλ Ζαχέρ καθώς πανηγύρισε χαιρετώντας με τα τέσσερα δάκτυλα, μια κίνηση που συμβολίζει τους νεκρούς υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι στο τζαμί αλ Ραμπάα του Καΐρου τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Ζαχέρ επέλεξε να πανηγυρίσει με αυτόν τον τρόπο θέλοντας να περάσει το μήνυμά του στους υποστηρικτές του έκπτωτου ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ποδοσφαιριστής «Ναι, έκανα

το σύμβολο της Ραμπάα, αλλά δεν σκόπευα να προβώ σε κάποια πολιτική δήλωση με την κίνηση μου αυτή. Απλώς ήθελα να δείξω πως πρέπει να θυμόμαστε τους νεκρούς μας, είτε αυτοί σκοτώθηκαν στη Ραμπάα, είτε κάπου αλλού».

Η διοίκηση του συλλόγου δεν πείσθηκε με το επιχείρημα αυτό και τον έθεσε εκτός ομάδας.

«Ο πανηγυρισμός του παίκτη αποτέλεσε μια μεγάλη προσβολή και ο αθλητής δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος» υποστήριξε ο υπουργός Αθλητισμού της Αιγύπτου, Ταχέρ Αμπού Ζεϊντ.

Παρόμοιο περιστατικό με αθλητή που κάνει με την ίδια χειρονομία έχει ξανά σημειωθεί με τον πρωταθλητή του Κουνγκ Φου, Μοχάμεντ Γιουσέφ, στον οποίο και επιβλήθηκε διετής αποκλεισμός από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

The post Έδιωξαν Αιγύπτιο ποδοσφαιριστή επειδή είναι οπαδός του Μόρσι appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα