Έχει κάνει «προφητείες» για την Ελλάδα ο Νοστράδαμος;

Παρασυρόμενοι από το γενικότερο κλίμα περί προφητειών και με αφορμή το δημοσίευμα που ήθελε την Βασίλισσα Ελισάβετ Α της Αγγλίας (1533-1603) να είναι άντρας, η οποία χρονικά συμπίπτει με τον Νοστράδαμο, ξεκινήσαμε να ερευνούμε ξανά τα λεγόμενα του Νοστράδαμου με τα νέα δεδομένα..

Ας δούμε όμως τι έλεγε ο Νοστράδαμος :

Η Κόρη του Φωτός, από τους φίλους της θα καταδικαστεί. Ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει. Θα την βρίζουν και θα την χτυπούν, θα λένε ότι αυτή φταίει. Αλλά

σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους.

Κόρη του Φωτός θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα αν το αναλύσουμε ΕΛ=Φως ΛΑΣ = Πέτρα.
Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι,θα θέλαμε,αλλά δεν είναι..

Κόρη του Φωτός δεν είναι άλλη από την Γαλλία,ο Νοστράδαμος ήταν Γάλλος,μην το ξεχνάμε αυτό,η Γαλλία εκείνη την εποχή ήταν το κέντρο της άνθισης της τέχνης,του θεάτρου όπου μέσα από την Αγία Γραφή δημιούργησε θέματα με μυστηριώδης πλοκές,η Γαλλική λογοτεχνία γεννήθηκε και ήταν εφάμιλλη,αν όχι καλύτερη, της Ιταλικής.Από τα γεγονότα αυτά συμπεραίνουμε ότι βγαίνει ο χαρακτηρισμός Κόρη του Φωτός.

Τι συνέβη όμως και οι φίλοι την καταδίκασαν;

Αιτία ήταν η θρησκευτική μεταρρύθμιση που μετέτρεψε την Γαλλία σε ένα πεδίο μάχης μεταξύ καθολικών και τους Ουγενότους και την οδήγησε σε έναν ανηλεή εμφύλιο πόλεμο.Λεπτομέρειες θα δούμε παρακάτω και για το κομμάτι που λέει για το ότι οι φίλοι της Γαλλίας το μετανιώνουν.

Η αρρενωπή γυναίκα θα ασκήσει πίεση στον βορρά. Θα δημιουργήσει δυσφορία σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη.Δύο αποτυχίες θα την θέσουν σε τέτοια έλλειψη ισορροπίας. Ώστε ζωή και θάνατος θα ισχυροποιήσουν τους Ανατολικούς Ευρωπαίους.

Η αρρενωπή γυναίκα θα μπορούσε να είναι η Μέρκελ και η Λαγκάρντ αλλά δεν είναι..

Εδώ έρχεται το δημοσίευμα που θέλει την Βασίλισσα Ελισάβετ Α” της Αγγλίας να είναι άντρας,κάτι που μάλλον δεν θα αποδειχτεί ποτέ,αλλά έχουμε και άλλες ομοιότητες στα λεγόμενα του Νοστράδαμου…

Οι διαμάχες της Βασίλισσας Ελισάβετ με την Ιρλανδία και την Βασίλισσα της Σκωτίας Μαρία,συζύγου του Βασιλιά Φραγκίσκου Β της Γαλλίας,όπου μετά τον θάνατο του ξεσπάει στη Γαλλία θρησκευτικός πόλεμος μεταξύ των καθολικών και τους Ουγενότους με την Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας να βοηθάει τους Ουγενότους με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Γαλλίας.Κάτι που έφερε δυσφορία σε όλη την Ευρώπη με τους ανατολικοευρωπαίους να παρακολουθούν τα γεγονότα για να ισχυροποιήσουν την θέση τους.

Θα πουν οι δυνατοί, στο άκρο του Θρόνου, ότι με το δίκιο τους, ο χρυσός της τους ανήκει. Μα δεν θα προφτάσουν στη σκιά της Γης. Τα γεγονότα τρέχουν σε μια μεγάλη πόλη.

Οι δυνατοί θα μπορούσε να είναι οι G8 ή οι G20 και τα γεγονότα που τρέχουν να αφορούν την Κωνσταντινούπολη αλλά δεν είναι,επίσης η σκιά της γης δεν είναι ούτε η Ιερουσαλήμ,ούτε η Κωνσταντινούπολη…

Το 1572 έχουμε την συμμαχία της Βασίλισσας Ελισάβετ με την Γαλλία όπου και χιλιάδες Ουγενότοι θανατώθηκαν στην γνωστή Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου,παρόλο που η Βασίλισσα Ελισάβετ αρχικά τους βοήθησε. Άρα οι δυνατοί Αγγλία και Γαλλία συμμάχησαν και τα γεγονότα έτρεξαν σε μια μεγάλη πόλη..Στο Παρίσι και μάλιστα στην σκιά της γης,νύχτα δηλαδή…

Και κάπου εδώ βγαίνει και το τμήμα της προφητείας με την μετάνοια των φίλων της Γαλλίας,η Βασίλισσα Ελισάβετ τελικά συμμάχησε με την Γαλλία ενώ αρχικά βοήθησε τους Ουγενότους.

Οι καταπιεσμένοι, αφέντες θα γίνουν. Γιατί ο Θεός την σειρά αλλάζει. Το φως της, τον κόσμο ξανά θα φέξει. Και τότε όλοι τους θα θυμηθούν ποια είναι Αυτή.

Σαφώς και αυτή η προφητεία δεν έχει να κάνει με την καταπιεσμένη Ελλάδα και την αναγέννηση της.Μακάρι να ήταν έτσι αλλά μάλλον θα απογοητευτούν όσοι περιμένουν να φάνε με χρυσά κουτάλια παραλληλίζοντας με αυτό τον τρόπο και τις δήθεν προφητείες των γερόντων της ορθοδοξίας…

Εδώ η προφητεία,ας την πούμε έτσι, έχει να κάνει με τον καρδινάλιο Ρισελιέ που ανέβηκε στην εξουσία το 1614 ως πρωθυπουργός του Λουδοβίκου ΙΓ και έκανε την Γαλλία πολύ δυνατή στο εξωτερικό εμπόριο με σημαντικές επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική αλλά και την επέκταση των ορίων της όπως σε Καραιβική και Βόρεια Αμερική και αλλού.. Η Γαλλία αναγεννήθηκε και ισχυροποιήθηκε θυμίζοντας έτσι στο τότε κόσμο την δύναμη της και την αίγλη της.Ο Λουδοβίκος ΙΔ δεν είχε παρά να ακολουθήσει την πετυχημένη συνταγή του Ρισελιέ.

Η μόνη προφητεία που ο Νοστράδαμος αναφέρεται στην Ελλάδα είναι η εξής και δεν συνδέεται με τα τωρινά γεγονότα. Επίσης δεν συνδέεται ούτε με τα παραπάνω,είναι δύο διαφορετικές ας το πούμε προφητείες,μας την παρουσίασαν όμως σαν μία..

Στη Λάρισα,στη Πέρινθο (αρχαία πόλη της Ανατολικής Θράκης) και στις Κυκλάδες,στη Πελοπόννησο και σε όλα τα Βαλκάνια και όλη την Ελλάδα πολύ μεγάλη πείνα και πανούκλα και πλαστή σκόνη θα πέσει η οποία 9 μήνες θα διαρκέσει.

Θυμηθείτε την έξαρση πανούκλας το 17ο και 18ο αιώνα που χτύπησε και την χώρα μας. Η προφητεία σαφώς και δεν έχει να κάνει με τα γεγονότα τα σημερινά και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να συνδέσεις το Νοστράδαμο με τους γέροντες της Ορθοδοξίας.Δεδομένο δε ότι η πανούκλα είχε χτυπήσει όλη την Ευρώπη εκείνη την εποχή,ήταν απλά θέμα χρόνου να εξαπλωθεί στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω μόνο για την Ελλάδα δεν μίλησε ο Νοστράδαμος,τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που θέλουν κάποιοι να πιστεύουμε,περισσότερο μάλλον πήραμε τα λεγόμενα του και τα διασκευάσαμε όπως θέλουμε για να ταιριάζουν με την σημερινή εποχή και τους κρυφούς πόθους για την επιστροφή της Πόλης.Τώρα για το αν η Βασίλισσα Ελισάβετ Α” της Αγγλίας γνωστή και ως παρθένος Βασίλισσα ήταν άντρας,σημειωτέον ότι δεν παντρεύτηκε ποτέ, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε,ίσως ο Νοστράδαμος να γνώριζε κάτι παραπάνω…

Πέρα όμως από θεωρίες και υπόνοιες για το φύλο της Βασίλισσας Ελισάβετ Α” θα λέγαμε ότι ο όρος αρρενωπή γυναίκα ταιριάζει απόλυτα με τον τρόπο διακυβέρνησης της Αγγλίας και την πυγμή της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής καθώς οι χειρισμοί της μόνο σε γυναίκα δεν παραπέμπουν αλλά οι εποχές τότε ήταν άλλες και η τύχη της Αγγλίας στα χέρια μιας γυναίκας,ίσως εκ των πραγμάτων έπρεπε να γίνει σκληρή…

Keywords
Τυχαία Θέματα