«Δραματική» αύξηση των καταγγελιών για παιδική κακοποίηση

Αυξήθηκαν κατά 66% σε σύγκριση με το 2012 οι καταγγελίες που έχει δεχθεί από την αρχή του 2013 το «Χαμόγελο του Παιδιού» για κακοποίηση 1.151 παιδιών, εκ των οποίων το 41% ήταν ηλικίας έως έξι ετών.

«Η κατάσταση είναι φριχτή. Αυτήν τη στιγμή 45 παιδιά είναι εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία γιατί δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι να πάνε τα παιδιά-θύματα κακοποίησης. Πρέπει να κινητοποιηθούμε, γι’ αυτό το μήνυμά μας είναι «Γιατί δεν αντιδράς». Κανένα παιδί δεν πρέπει να υφίσταται τη φρίκη της κακοποίησης. Ζητάμε

από την πολιτεία να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές». δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2013 το Χαμόγελο του Παιδιού δέχθηκε 596 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών.

Το 45% των καταγγελιών αφορούσε σωματική κακοποίηση, ενώ 4% των καταγγελιών αφορούσε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που όμως, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, δεν οφείλεται στην οικονομική κρίση και τη φτώχεια, αλλά σε άλλα προβλήματα όπως η χρήση ναρκωτικών κλπ.

Από τις 596 καταγγελίες που δέχθηκε το Χαμόγελο του Παιδιού, οι 213 (36%) αφορούσαν κακοποίηση και από τους δύο γονείς, 228 (38%) κακοποίηση από τη μητέρα και 110 (18,5%) κακοποίηση από τον πατέρα.

Ο κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε τη σημασία που έχει η δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών παιδόφιλων για την προστασία των ανηλίκων και τη συγκέντρωση πληροφοριών για τους δράστες.

The post «Δραματική» αύξηση των καταγγελιών για παιδική κακοποίηση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα