Στο 50-50 η συμφωνία με την τρόικα

Την 9η Δεκεμβρίου «τρέχει» να προλάβει το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να ολοκληρωθούν μέχρι τότε οι διαβουλεύσεις με την τρόικα.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών χαρακτήρισε σήμερα «αβέβαιο» αν θα κλείσει έως τότε η συμφωνία, δίνοντας 50-50 τις πιθανότητες.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται κομβική, λόγω της συνεδρίασης του Eurogroup, όπου η ελληνική πλευρά πρέπει να δώσει επιτυχή δείγματα.

Τα τεχνικά κλιμάκια έχουν λάβει τις παρατηρήσεις των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών

και των επικεφαλής της τρόικας και προσπαθούν να περιοριστεί η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών στο δημοσιονομικό κενό, αλλά και να κλείσουν οι τέσσερις προαπαιτούμενες δράσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση, έως το τέλος του έτους, του 1 δισ. ευρώ, που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και οι επικεφαλής της τρόικας θα αναχωρήσουν για τη συνεδρίαση του Eurogroup, χωρίς ακόμη να έχει προσδιοριστεί ο χρόνος επιστροφής στην Αθήνα των εκπροσώπων των δανειστών.

Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης στο διεθνή τύπο.

Μιλώντας στον βρετανικό The Guardian, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε πως «εάν επιβάλλουμε ακόμη και μισό μέτρο ακόμη, θα υπάρξει επανάσταση στην Ελλάδα».

«Είναι τυφλοί; Μας πιέζουν να υιοθετήσουμε πολιτικές οι οποίες είναι παράλογες», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στις Βρυξέλλες, αξιωματούχος της Ε.Ε, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα είναι άσχημα. Είναι σα να βρισκόμαστε και πάλι στο 2010».

Η αυστριακή εφημερίδα Die Presse αναφέρει ότι «Η κυβέρνηση και η τρόικα παραμένουν επί ποδός πολέμου.Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει να αποδεχθεί περαιτέρω περικοπές, οι δανειστές όμως επιμένουν».

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι «το δεύτερο πακέτο διάσωσης ολοκληρώνεται στο τέλος του ερχόμενου έτους. Ο χρόνιος ασθενής θα χρειαστεί, ωστόσο, βοήθεια και το 2015-16. Ένα νέο πακέτο βοήθειας φαίνεται ως εκ τούτου αναπόφευκτο –ακόμη κι αν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θέλουν επισήμως να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις του χρόνου».

Διαβάστε ακόμα

http://www.paraskhnio.gr/neo-tet-a-tet-stoyrnara-troikas-vary/

The post Στο 50-50 η συμφωνία με την τρόικα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα