Δούρου: «Χρειαζόμαστε μια ριζική αλλαγή σε Ελλάδα και Ευρώπη»

«Χρειαζόμαστε μια ριζική αλλαγή στην Ελλάδα και την Ευρώπη» ανέφερε η βουλευτής και υπεύθυνη του τομέα Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρένα Δούρου, μιλώντας στα πανεπιστήμια Πρίνστον και Νέας Υόρκης (NYU), με θέμα: «Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικασμένη; Μια άποψη από την Ελλάδα».
Η κ. Δούρου υπογράμμισε ότι απαιτούνται πολιτικές στην κατεύθυνση μιας ευρωοικοδόμησης, προς όφελος των ευρωπαϊκών λαών κι όχι των αγορών ή των τραπεζών,

ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι και μέσα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να οικοδομήσουμε μια νέα Ευρώπη.

Η Ευρωζώνη, όπως είπε η κ. Δούρου, είναι μια στρατηγική δημοσίων επενδύσεων σε απασχόληση, υποδομές, εκπαίδευση, έρευνα. «Αυτά και μόνο μπορούν να είναι τα οχήματα μιας προοδευτικής ατζέντας για να ξαναβρεί η ΕΕ την προωθητική δύναμη των πρώτων ετών της, την αξιοπιστία της έναντι των λαών της».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στις ΗΠΑ η κ. Δούρου θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο καθώς και με τα στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα