Δώστε τους πολιτικούς που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό κ. Στουρνάρα

Να φέρει στο φώς της δημοσιότητας τα ονόματα όλων των πολιτικών που έχουν βγάλει τα ονόματα τους στο εξωτερικό ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με ερώτηση τους στην Βουλή συνολικά 30 βουλευτές από τα τρία κόμματα της Κυβέρνησης.

Το αίτημα των βουλευτών απευθύνεται κυρίως σε πολιτικούς, γενικούς γραμματείς υπουργείων, προέδρους και διοικητές οργανισμών, δημάρχους, νομάρχες κ.ά. Εξαιρούνται όσοι

έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό για λόγους υγείας ή για λόγους εκπαίδευσης των παιδιών τους.
Η ερώτηση έχει τίτλο «Ελεγχος σε εμβάσματα Ελλήνων πολιτών που ασκούσαν το χρονικό διάστημα 2010-2012 εκτελεστική εξουσία, αλλά και σε πρόσωπα που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 10 έτη» και αναφέρει:
«Είναι γνωστό ότι για να ανακτηθεί πλήρως η αξιοπιστίς του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας και να ενδυναμωθεί η συνδετική σχέση εμπιστοσύνης Πολιτείας και Πολιτών επιβάλλεται να πειστούν όλοι οι Έλληνες ότι όσοι χειρίστηκαν στο παρελθόν το δημόσιο χρήμα το έκαναν με όρους διαφάνειας, διαχειριστικής αποτελεσματικότητας και αίσθηση πατριωτικής συνείδησης.
Είναι αυτονόητο ότι όσοι δεν ακολούθησαν το παραπάνω τρίπτυχο είναι ακατάλληλοι για δημόσια αξιώματα και ελεγκτέοι από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Οι δε αποδεδειγμένα παρανομήσαντες πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και αυστηρά».
Την ερώτηση υπογράφουν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Χρήστος Δήμας, Πύρρος Δήμας, Αννα Καραμανλή, Κώστας Τασούλας, Γιάννης Μιχελάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Σοφία Βούλτεψη, Βασίλης Οικονόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα