Δώνης: Σκληρά μέτρα για να μπει τάξη

Προβληματισμένος για το αν πρέπει να χρησιμοποιήσει τον Πάμπλο Γκαρσία στην αρχική ενδεκάδα εμφανίστηκε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος έδειξε βέβαιος για το ότι η πρόκριση περνά από τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ. Παράλληλα, μίλησε με ξεκάθαρη γλώσσα για το φαινόμενο των επεισοδίων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

Για τα πλάνα που έχει για τον αγώνα: “Το ζητούμενο είναι να παίξουμε καλά. Έχουμε συγκεκριμένο

στόχο και θέλουμε να παίξουμε στους ομίλους. Είμαστε συνειδητοποιημένοι. Έχουμε δουλέψει ορισμένα πράγματα και ελπίζουμε στο τέλος να πάρουμε την πρόκριση. Θα αλλάξουν κάποια πράγματα στην ενδεκάδα μας, δουλέψαμε πάνω σε ορισμένα στοιχεία και περιμένω να είμαστε πολύ δυνατοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουμε την πρόκριση. Κοιτάμε να είμαστε καλοί σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού και όταν έχουμε τη μπάλα να ελέγχουμε τον ρυθμό και να είμαστε απειλητικοί και να συμπεριφερθούμε σφιχτά όταν αμυνόμαστε”.

Για τα ρίσκα που δεν πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ: “Δεν είμαστε αυτοί που πρέπει ιδιαίτερα να ανοιχτούμε. Οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί από τη στιγμή που έχουμε προβάδισμα. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος πρέπει να ρισκάρει γιατί παίζει στην έδρα του και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε”.

Για την συμμετοχή του Γκαρσία: “Τις τελευταίες δύο μέρες έκανε κανονικά. Σήμερα θα τον δούμε και θα μιλήσουμε. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις πάντα υπάρχει ρίσκο, το οποίο πάει στον προπονητή. Το ότι λέμε είναι έτοιμος δεν σημαίνει ότι μπορεί να παίξει 90 λεπτά. Πρέπει να σκεφτώ από την στιγμή που είναι έτοιμος από ιατρικής άποψης, αν είναι καλύτερο να βρίσκεται στην ενδεκάδα ή αν μπει στη διάρκεια του παιχνιδιού”.

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να στερηθεί την εμπειρία του Ουρουγουανού με δεδομένη και την απουσία Σαλπιγγίδη: “Αρκετές από τις απουσίες είναι σημαντικές, ειδικά για παίκτες που έχουν συμμετοχές σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Χρειαζόμαστε ισχυρές προσωπικότητες, παίζει πάντα ρόλο η ετοιμότητα του ποδοσφαιριστή. Θα γίνει συζήτηση με τον Πάμπλο, όπως και με άλλο ποδοσφαιριστή αν ήταν στην ίδια κατάσταση, και θα δούμε τι θα κάνουμε. Η απουσία ενός μήνα του Γκαρσία από τις προπονήσεις είναι σημαντική. Αν είναι ενδεκάδα και δεν πάει καλά τότε είσαι υποχρεωμένος να τον κρατήσεις γιατί τον έχεις ανάγκη. Αυτά είναι διλήμματα που πρέπει να αποφασίσουμε. Τα έχουμε στο μυαλό μας, αν μας πει σήμερα ότι είναι έτοιμος”.

Για το κλίμα επεισοδίων κι αν επηρεάζει τα αποδυτήρια: “Είναι πιο πολύ εξωαγωνιστικό το θέμα, δεν είναι τόσο από την άποψη του στόχου, αυτός είναι συγκεκριμένος. Να περάσουμε στους ομίλους. Να περάσουμε και να το ευχαριστηθούμε, για το πρεστίζ και το κύρος του συλλόγου. Δεν έχει νόημα να το λέμε, αλλά να συνειδητοποιούμε τι έχει συμβεί. Ολοι μας, διοίκηση, κόσμος. Ολοι να συνειδητοποιήσουμε γιατί συνέβη αυτό που συνέβη και ποιο είναι το καλό του συλλόγου. Γιατί αν χάσουμε μία χρονιά από την Ευρώπη και αν έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε Τσάμπιονς Λιγκ είναι πρόβλημα. Το κυριότερο για όλους είναι οι λίγοι που παρασύ

Keywords
Τυχαία Θέματα