Δήμος Αθηναίων – Σκληρό πολιτικό «πόκερ» η γαλάζια υποψηφιότητα

Του Γιάννη Σπ. Παργινού

Σε ένα πραγματικά σκληρό «πόκερ» για δυνατούς λύτες αναδεικνύεται η επιλογή υποψήφιου δήμαρχου για την Νέα Δημοκρατία. Και δη σε μια περίοδο κατά την οποία τον γόρδιο δεσμό, που δημιούργησαν οι επίμονες και σαφείς αρνήσεις του Νίκου Δένδια και της Όλγας Κεφαλογιάννη να είναι υποψήφιοι, ετοιμάζεται να λύσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Σήμερα στα γραφεία της δημοτικής

παράταξης του πρώην δημάρχου, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, Νικήτα Κακλαμάνη, στην οδό Ξενοφώντος στο κέντρο της Αθήνας, άνοιξε μια νέα σελίδα και προστέθηκε στο πλούσιο πολιτικό και κομματικό παρασκήνιο που έχει κυριολεκτικά φουντώσει, μεταξύ Συγγρού και Μεγάρου Μαξίμου, για το πρόσωπο που τελικά θα διεκδικήσει τον Δήμο της πρωτεύουσας.

Από ημέρες, η δημοτική παράταξη, «Η Πόλη της Ζωής μας», είχε έντεχνα διαρρεύσει ότι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη. Παρά ταύτα, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας δεν έγινε. Ο πρώην δήμαρχος, δήλωσε ότι αναβάλλει την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Επισήμανε, δε, ότι θα την ματαιώσει μόνον στην περίπτωση που το κόμμα του χρίσει υποψήφιο δήμαρχο προσωπικότητα ικανή και άφθαρτη που θα διεκδικήσει με αξιώσεις το Δήμο της Αθήνας. Σε περίπτωση, όμως, που οριστεί υποψήφιος δήμαρχος…, «με πολλά φαντάσματα στα ντουλάπια του», τότε θα κατέβει κι ο ίδιος υποψήφιος για να πάρει και την ρεβάνς από τον Γιώργο Καμίνη. Μετά ταύτα, όλοι «ψάχνονται» και προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τα λεχθέντα του Νικήτα.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσαν οι βροντερές απουσίες, – της Τασίας Λαγουδάκη, του Σωτήρη Καρατζά, του Χρήστου Τεντόμα – , από την εκδήλωση της κοπής της πίτας στα γραφεία της παράταξης Κακλαμάνη. Οι φήμες υποστηρίζουν πως ο κ. Καρατζάς, πέραν των όποιων εκκρεμοτήτων έχει με έρευνες του ΣΔΟΕ και τις νομικές επιπτώσεις των, προστέθηκαν και δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν με τον καταζητούμενο κ. Γριβέα για την υπόθεση του ΤΤ με αποτέλεσμα να αποθαρρυνθεί και να απέχει από την εκδήλωση.

Ο Χρήστος Τεντόμας, ευθέως πλέον, προσπαθεί να πείσει τους γαλάζιους επιτελείς να ορίσουν συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο εκ μεταγραφής από Δήμο του Λεκανοπεδίου. Τις θέσεις του κ. Τεντόμα δείχνουν να ασπάζονται και 2 με 3 ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Κακλαμάνη. Στις συζητήσεις κυριάρχησε το όνομα του Γιώργου Πατούλη που έχει πλούσιο κοινωνικό έργο να επιδείξει και στενές σχέσεις με την εκκλησία και προσωπικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Μέχρι τώρα ο κ. Πατούλης «ορκίζεται» ότι θα «μείνει μέχρι τέλος στο Μαρούσι»

Δεν διευκρινίζει όμως ποιο τέλος… ακριβώς. Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ γνωρίζει ότι εκτός από τις κοινές παρουσίες με τον Χρήστο Τεντόμα σε συνοικίες των Αθηνών, έχουν γίνει και προσπάθειες να πεισθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου και να βγάλουν ανακοίνωση υπέρ της υποψηφιότητάς του. !

Μέσα σ αυτό το κλίμα και με τόσο έντονο πολιτικό και δημοτικό ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ένα είναι σίγουρο. Δεν θα νιώσουμε ανιαρά.

The post Δήμος Αθηναίων – Σκληρό πολιτικό «πόκερ» η γαλάζια υποψηφιότητα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα