Άνοιξε “παράθυρο” για επιβολή τοπικής φορολογίας στους δήμους!

Πρόκειται για μια παλιά θεωρία. Σύμφωνα με αυτήν, ο δήμοι πρέπει κάποτε να λειτουργήσουν ως «αυτόνομες οικονομικές μονάδες»!

Μάλλον ήρθε η ώρα!

Οι υπουργοί εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, και αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το προτείνουν ευθέως, με δύο υπουργικές αποφάσεις προς τους Δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.
Στις εν λόγω αποφάσεις δίνονται οδηγίες για τη σύνταξη σφιχτών προϋπολογισμών σε συγκεκριμένους

τομείς της δημοτικής δραστηριότητας.

- Οι δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού, οι οποίες πρέπει να αποβλέπουν στην αντιμετώπιση των εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και να εγκρίνονται, αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησής του εντός του ωραρίου εργασίας.

- Οι δαπάνες υπηρεσιακών μετακινήσεων, προμηθειών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κ.ο.κ.

- Οι πάσης φύσεως προαιρετικές δαπάνες που αφορούν μεταξύ άλλων επιχορηγήσεις προς Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, βοηθήματα σε οικονομικά αδυνάτους.
Σε περίπτωση, όμως, που ο όποιος δήμαρχος δεν τιθασεύσει τον προϋπολογισμό του Δήμου του στις εντολές της κεντρικής διοίκησης…, τότε δεν θα μπορεί να προσμένει και οικονομική επιχορήγηση από την κεντρική διοίκηση, – η οποία, ούτως ή άλλως δεν διαθέτει πόρους – , κι άρα…, ανοιχτό παραμένει ένα και μοναδικό ενδεχόμενο./ Αυτό της αύξησης των δημοτικών – ανταποδοτικών τελών…!!!

Γ. Σπ. Π.

Keywords
Τυχαία Θέματα