Δημήτρης Χατζησωκράτης: Η ΔΗΜΑΡ είναι ο τρίτος πόλος – Δεν αποκλείουμε καμία συμμαχία

«Δεν αποκλείουμε καμία συμμαχία ούτε με ΝΔ ούτε με ΣΥΡΙΖΑ σε μια μελλοντική κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Χατζησωκράτης.

Στην επιθυμία διαμορφώσεως και συμμετοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς σε έναν «τρίτο πόλο» αναφέρθηκε ο κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ενώ δεν απέκλεισε και την

μετεκλογική συνεργασία του κόμματος του ούτε με τη Νέα Δημοκρατία ούτε και με το ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζησωκράτης σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ επιθυμεί τη διαμόρφωση και τη συμμετοχή της σε έναν «τρίτο πόλο», δηλαδή μια πολιτική παράταξη η οποία «θα διαφορίζεται από τις ασκούμενες πολιτικές και ταυτόχρονα κ από τους λαϊκισμούς και τις ευρωσκεπτικιστικές προσεγγίσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ο κ. Χατζησωκράτης απάντησε ότι οι λόγοι για τους οποίους η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση παραμένουν.

Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες με άλλα κόμματα, το μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ σχολίασε ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα το δει η ΔΗΜΑΡ όταν τεθεί ως ζήτημα, όταν δηλαδή προκηρυχτούν εκλογές, ενώ υποστήριξε ότι η βιωσιμότητα μιας συνεργασίας μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ εξαρτάται από τη χρονική συγκυρία.

Επιπλέον, ο κ. Χατζησωκράτης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν αποκλείει τη συνεργασία με κανέναν, ούτε με τη ΝΔ ούτε και με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αμφισβήτησε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα κρατήσει μέχρι το 2016, καθώς τον Φεβρουάριο του 2015 θα υπάρξει η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στο συνέδριο του κόμματος, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, ο κ. Χατζησωκράτης ανέφερε ότι με αυτό η ΔΗΜΑΡ θα συνθέσει την τοποθέτησή της σε μια σειρά από ζητήματα και θα δει πως θα πορευθεί παραπέρα.

Τέλος, ο κ. Χατζησωκράτης σχολίασε ότι το 2014 θα είναι μια χρονιά δύσκολη για τη χώρα, αλλά και για τη ΔΗΜΑΡ που πρέπει να παγιωθεί ως μια πολιτική δύναμη που μπορεί να πάει μακριά.

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Χατζησωκράτης στη Μαρία Μιχάλη:

The post Δημήτρης Χατζησωκράτης: Η ΔΗΜΑΡ είναι ο τρίτος πόλος – Δεν αποκλείουμε καμία συμμαχία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα