Δικό τους δημόσιο κανάλι θέλουν οι Θεσσαλονικείς

Το δικό τους κανάλι που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ3 και όχι ένα απλό ανταποκριτικό γραφείο καναλιού με έδρα την Αθήνα θέλουν οι Θεσσαλονικείς, όπως τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα του karfitsa.gr. Η «Κ» έδωσε το λόγο στους πολίτες προκειμένου να εκφράσουν την άποψή τους για τη διάδοχη κατάσταση, δηλαδή τη Δημόσια Τηλεόραση, τη ΝΕΡΙΤ αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπήκε το «λουκέτο» στην ΕΡΤ3.

Είναι ενδεικτικό του κλίματος πως στην πλειοψηφία για τους περισσότερους η ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με τον νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα είναι περιορισμένη.

Και μπορεί ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής μέσα από ανακοινώσεις του να ξεκαθάρισε ότι το κανάλι που θα δημιουργηθεί με έδρα τη Θεσσαλονίκη θα είναι καλύτερο από την ΕΡΤ3, οι μέχρι σήμερα ενέργειες και κυρίως ο αριθμός των θέσεων που έχουν προκηρυχτεί προβληματίζει εκτός από τα κόμματα που δημόσια εξέφρασαν την αντίδρασή τους και τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας. Ενδεικτικά αναφέρεται πως μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί μόλις 15 θέσεις για δημοσιογράφους.

Στην «κατασπατάληση» από ορισμένους «κυρίως διευθυντικά στελέχη της πρώην ΕΡΤ3 χρήματος» εστιάζει ο συνταξιούχος Γιώργος Παπαδόπουλος. «Θα συμφωνήσω με όσους ισχυρίζονται ότι καλά έκαναν και την έκλεισαν. Ωστόσο η ανάγκη της Βόρειας Ελλάδας για την απόκτηση ανεξάρτητου Ραδιοτηλεοπτικού φορέα είναι μεγάλη. Πρέπει να υπάρξει ξεχωριστό κανάλι. Όμως η στελέχωσή του, σε επίπεδο δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών να γίνει με διαφάνεια. Όταν υπάρχει διαφάνεια δεν πρέπει να φοβάται ο ελληνικός λαός» λέει….

Διαβάστε περισσότερα στην karfitsa.gr

The post Δικό τους δημόσιο κανάλι θέλουν οι Θεσσαλονικείς appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα