Δικαστική δικαίωση για δύο διαπομπευθείσες οροθετικές – Αποζημίωση για άδικη προφυλάκιση

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο την περασμένη Παρασκευή 4 Απριλίου εκδίκασε την αίτηση αποζημίωσης από το ελληνικό κράτος για παράνομη φυλάκιση δύο οροθετικών γυναικών που έχουν προφυλακιστεί εδώ και ένα χρόνο περιπου.

Συγκεκριμμένα με απόφασή του το δικαστήριο δικαίωσε δύο από τις 11 οροθετικές γυναίκες που είχαν προφυλακιστεί με την κατηγορία της «βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης», που είναι κακούργημα, και μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

Υπενθυμίζεται πως οι 11 γυναίκες εκτός από οροθετικές είναι τοξικοεξαρτόμενες και τα στοιχεία τους όπως και οι φωτογραφίες τους δόθηκαν από τα αρμόδια

υπουργεία στη δημοσιότητα.

Το δικαστήριο έκρινε άδικη την προφυλάκισή τους και επιδίκασε αποζημίωση 10€ ανά ημέρα προφυλάκισης για την καθεμιά από τις δύο προσφυγούσες, παρά το αίτημα των συνηγόρων του να αυξηθεί η αποζημίωση στα 30 ευρώ ημερησίως λόγω ειδικών συνθηκών.

Αναμένεται, επίσης, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το αν θα εκδικάσει προσφυγή εκ μέρους οροθετικών γυναικών και οργανώσεων για την ίδια υπόθεση.

Να σημειωθεί πως υπουργός Υγείας ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος και υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

The post Δικαστική δικαίωση για δύο διαπομπευθείσες οροθετικές – Αποζημίωση για άδικη προφυλάκιση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα