Διευκρινήσεις υπ. Εσωτερικών για τις αιτήσεις ετεροδημοτών που λήγουν την Παρασκευή

Σε διευκρινήσεις προχωράει το υπουργείο Εσωτερικών για τους 18χρονους ετεροδημότες που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών για τις επικείμενες ευρωεκλογές και θέλουν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στον τόπο διαμονής τους.

Προϋπόθεση για την ένταξη του εκλογέα στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών αποτελεί η εγγραφή του μέχρι την Παρασκευή 14 Μαρτίου στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του δήμου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένος, ωστόσο οι βασικοί εκλογικοί κατάλογοι δεν έχουν οριστικοποιηθεί

ακόμα.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών για τη συμπλήρωση αίτησης ετεροδημοτών για εκείνους που γεννήθηκαν το 1996 εδώ.

Αν ο ετεροδημότης δεν κάνει την αίτηση ως τις 14 Μαρτίου, στις 18 Μαΐου θα ψηφίσει στον τόπο καταγωγής, ενώ στις 25 Μαΐου θα πρέπει να ψηφίσει στον τόπο διαμονής του για τις ευρωεκλογές και στο δήμο του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εφόσον βέβαια υπάρξει δεύτερος γύρος.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, που παρουσιάζει το aftodioikisi.gr, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013, 104.247 άτομα είχαν τον τίτλο του ετεροδημότη, ωστόσο κατατίθενται συνέχεια νέες αιτήσεις.

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Διευκρινήσεις υπ. Εσωτερικών για τις αιτήσεις ετεροδημοτών που λήγουν την Παρασκευή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα