Telegraph: Πέντε βήματα για να γίνετε Έλληνες πολεμιστές!

Αίσθηση προκαλεί το άρθρο της γνωστής εφημερίδας Telegraph, που παρουσιάζει πέντε συμβουλές για κάποιον που επιθυμεί να φτάσει τους Έλληνες πολεμιστές σε φυσική κατάσταση.

Η νέα ταινία για τους «300» του Λεωνίδα αναμένεται με αγωνία. Ωστόσο, το ενδιαφέρον των ανδρών σε όλο τον κόσμο φαίνεται να εστιάζεται στο πώς θα μιμηθούν τη φυσική ανδρεία του Σπαρτιάτη βασιλιά και των στρατιωτών του!

Οι κοιλιακοί του

Σπαρτιάτη βασιλιά-όπως παρουσιάζονται στην ταινία-έχουν προκαλέσει παραλήρημα, ενώ ακόμη και τώρα το ίντερνετ είναι γεμάτο με βίντεο που σε βοηθούν να αποκτήσεις το σώμα του Τζέραρντ Μπάτλερ ή του Μάικλ Φασμπέντερ και των υπολοίπων.

Η εφημερίδα λοιπόν, με αφορμή δίνει πέντε συμβουλές για να γίνετε πιο πολύ Έλληνες (ή Πέρσες ή Σπαρτιάτες) πολεμιστές ως προς τη φυσική σας κατάσταση.

1. Χτίσε μύες

Για να κρατήσουν την ασπίδα κα το σπαθί μόνο –πόσο μάλλον να πολεμήσουν με αυτά- οι πολεμιστές έπρεπε να έχουν δύναμη, όχι αστεία. Αν σκεφτείς, όμως, ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν μπορεί να ξόδευαν όλο τον χρόνο τους σε κοιλιακούς και βάρη, σκέψου με ποια άλλα αθλήματα έχτιζαν κορμί.

Σήμερα, εκτός από το να λιώνεις στα γυμναστήρια ρίξτε το στο 5×5 και τόσο η δύναμη όσο και η μυική μάζα θα εκτιναχθούν με τον καιρό και την προπόνηση.

2. Ξεκίνα το περπάτημα

Όπως όλα τα στρατεύματα της αρχαιότητας, Σπαρτιάτες, Έλληνες και Πέρσες περπατούσαν. Πολύ! Γι’ αυτό, και εσύ άσε το αυτοκίνητο όσο πιο συχνά μπορείς και περπάτα. Το γοργό περπάτημα είναι ό,τι καλύτερο για την καρδιά και για τις καύσεις ενώ όσο εξασκείσαι μπορείς να προσθέτεις και μερικά σπριντς καταλήγοντας σε μια διαλειμματική προπόνηση.

3. Μην τα παρατάς ποτέ

Όρθιος μέχρι το τέλος. Όλοι έχουμε «κλέψει» ένα σετάκι ή κανένα χιλιόμετρο (!) στην προπόνησή μας, αλλά όχι πια. Θα το έκανε αυτό ο Λεωνίδας;

«Αν θέλεις πραγματικά ένα κορμί Έλληνα πολεμιστή, τότε καλό είναι να αναλάβεις την απόλυτη δέσμευση για την προσωπική σου προπόνηση. Αλλιώς δεν γίνεται».

4. Να τρως υγιεινά και με μέτρο

Είχαν φαστφουντάδικα στην Αρχαία Σπάρτη, την Αθήνα ή την Κόρινθο; Όχι βέβαια. Η ζωή μπορεί να ήταν πιο δύσκολη πριν από 2000 χρόνια, όμως, οι διατροφικές επιλογές ήταν σίγουρα πιο απλές. Εντάξει, δεν είπαμε να τρώτε όπως οι Σπαρτιάτες που δεν το έκαναν ποτέ για απόλαυση αλλά απλά και μόνο για επιβίωση, αλλά ας κρατήσουμε από εκείνους τη σοφία της συγκράτησης ως προς τις μερίδες και την ποιότητα του φαγητού.

5. Μην ξεχνάς ποτέ τους στόχους σου

Οι Σπαρτιάτες μάθαιναν από πολύ μικρή ηλικία ποιος είναι ο σκοπός της ζωής τους: Να υπηρετήσουν τη Σπάρτη, να γίνουν ατρόμητοι πολεμιστές και πιθανότατα να πεθάνουν δοξασμένοι στη μάχη.

Εντάξει, δεν είπαμε να αφήσουμε και τα κόκαλά μας στο γυμναστήριο, όμως από τα βιβλία ιστορίας μπορούμε να πάρουμε μερικά μαθήματα. Στην προκειμένη περίπτωση ας διδαχτούμε την αφοσίωση, την αυτοπειθαρχία και την θέληση να κάνουμε θυσίες για ένα υψηλότερο ιδανικό.

The post Telegraph: Πέντε βήματα για να γίνετε Έλληνες πολεμιστές! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα