Διχογνωμία επικρατεί στην Αυστραλία για το σήμα από τον Ινδικό Ωκεανό

Διχογνωμία επικρατεί στην Αυστραλία σχετικά με τα σήματα που έχουν εντοπισθεί από τον νότιο Ινδικό Ωκεανό, με τις απόψεις να διίστανται για το εάν προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της πτήσης MH370.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τα σήματα αυτά προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του εξαφανισμένου αεροσκάφους, ενώ διευκρίνισε ότι ακόμα και εάν έχουν εντοπιστεί τα μαύρα κουτιά με ακρίβεια, παραμένει κρίσιμη η ανάκτησή τους από βάθος 4,5 χιλιομέτρων κάτω από τη θάλασσα.

«Εχουμε περιορίσει

πάρα πολύ τη ζώνη των ερευνών και είμαστε αισιόδοξοι για το γεγονός ότι τα σήματα που εντοπίζουμε προέρχονται από τα μαύρα κουτιά…φθάνουμε στο σημείο όπου το σήμα αρχίζει να αδυνατίζει και ελπίζουμε να αποκτήσουμε τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες πριν εξαφανισθεί τελείως το σήμα», δήλωσε ο κ. Αμποτ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σανγκάη προσθέτοντας ότι δεν θέλει να δώσει περισσότερες πληροφορίες πριν ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Εν τω μεταξύ, ο Αυστραλός επικεφαλής των ερευνών, Άνγκους Χιούστον, δήλωσε από το Περθ ότι δεν είναι πιθανό τα συγκεκριμένα σήματα που έχουν εντοπιστεί να προέρχονται από το αεροσκάφος των μαλαισιάνών αερογραμμών.

Από την πλευρά του, ο κ. Χιούστον δήλωσε ότι η ανάλυση του σήματος που εντοπίσθηκε από αυστραλιανό πλοίο δείχνει ότι δεν είναι πιθανόν ότι προέρχεται από τα μαύρα κουτιά της πτήσης Η370 και «σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτω, δεν έχει υπάρξει σημαντική εξέλιξη στις έρευνες».

The post Διχογνωμία επικρατεί στην Αυστραλία για το σήμα από τον Ινδικό Ωκεανό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα