Νέο «αδιέξοδο» για ΕΡΤ – Αμετακίνητοι στις απόψεις τους οι Σταμάτης και Κουβέλης

Συνάντηση με αφορμή τις διαβουλεύσεις των κυβερνητικών εταίρων για την ΕΡΤ αλλά και τη σύσκεψη των αρχηγών τη Δευτέρα, είχαν σήμερα (Παρασκευή 14 Ιουνίου) στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης με τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη. Πριν

από τη συνάντηση, είχε προηγηθεί μια χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο άντρες, η οποία αποσκοπούσε τόσο στην προσπάθεια εξεύρεσης της «χρυσής τομής» σχετικά με την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, όσο και στην αποκλιμάκωση της ήδη τεταμένης ατμόσφαιρας.

Η συνάντηση, διήρκεσε περίπου μισή ώρα και κατά τη διάρκειά της, τόσο ο κ. Σταμάτης όσο και ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκαν εγκάθετοι και αμετακίνητοι στις απόψεις τους. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε πως επιθυμεί την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα και ροή, κι όχι με την προβολή ντοκιμαντέρ και εκπομπών σε επανάληψη. Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης πρότεινε την επεξεργασία ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της κρατικής τηλεόρασης, εφόσον το προηγούμενο αίτημά του, γίνει δεκτό. Όπως ενημέρωσε τον κ. Σταμάτη, η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να κάνει πίσω και με αυτές τις θέσεις αναμένεται να προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την προσεχή Δευτέρα.

Από την άλλη μεριά, ο κ. Σταμάτης δεν έδειξε να… υποχωρεί και ενημέρωσε τον Φώτη Κουβέλη ότι η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει μόνο με το νέο «σχήμα». Στο μόνο που έδειξε να είναι λίγο περισσότερο διαλλακτικός, ήταν στο να γίνουν οι συζητήσεις για να ανοίξει αρκετά νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, που έκανε λόγο για τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά όχι για τώρα όπως επιθυμεί ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα