ΔΕΠΑ, ΕΟΠΥΥ, ΕΡΤ και ΦΠΑ στο τραπέζι των συζητήσεων Στουρνάρα – Τρόικας


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στην τρίωρη σύσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικα,ενημέρωσε για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την ΕΡΤ,μετά την απόφαση του ΣτΕ και τη χθεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκε και το θέμα των καθυστερήσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μετά το «ναυάγιο» του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ.

Ακόμα

στο τραπέζι των συνομιλιών βρέθηκαν ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων, που θα επιβληθεί το 2014, αλλά και το αίτημα της κυβέρνησης για την «πιλοτική» μείωση, για ένα εξάμηνο, του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, για το οποίο αναμένεται ακόμη η απάντηση των επικεφαλής της Τρόικα, που μελετούν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η Τρόικα όμως έθεσε εκ νέου ζήτημα για το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ και τις ανάγκες χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα, με τον ίδιο παράγοντα, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή της Τρόικα, που έχει εγκατασταθεί στο υπουργείο Υγείας και εξετάζει το ζήτημα.

Άγνωστο παραμένει όμως εάν οι επικεφαλής της Τρόικα επιστρέψουν στην Αθήνα στο τέλος του Ιουνίου, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη, ή αν θα υπάρξει διακοπή, μέχρι να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα σε συνεργασία με τα χαμηλόβαθμα τεχνικά κλιμάκια, που θα παραμείνουν στη χώρα μας.

Σχετικά θέματα:

Συνάντηση Σαμαρά – Τρόικας στις 18.00

«Ψαλίδι» στις παροχές του ΕΟΠΥΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα