«Δεν υπάρχουν περιθώρια για διαγραφές»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ 
ΣΠΥΡΟ ΝΑΝΝΟ

Είναι ο νεότερος βουλευτής στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και, ως νεολαίος, επιζητεί την ανανέωση στο Κίνημα, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο «Π». Ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Χίο, εκφράζει την άποψη πως η νέα γενιά πρέπει τώρα να βγει στην «επιφάνεια», τονίζοντας παράλληλα πως το Κίνημα δεν έχει πλέον την πολυτέλεια των διαγραφών!

Ωστόσο, τονίζει χαρακτηριστικά το εξής: «Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως εκτός από την πρώτη σειρά των καθισμάτων, υπάρχει και η δεύτερη και η τρίτη και η τέταρτη!».
Αναφερόμενος στις «δυσλειτουργίες» της κυβέρνησης, επισημαίνει πως η κοινωνία θέλει την επαναδιαπραγμάτευση, υπογραμμίζοντας πως σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινηθούν στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ χαρακτήρισε ως φυσιολογική την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου που ζήτησε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών: «Δεν θέλησε να υπάρξουν παρερμηνείες, οι οποίες θα άφηναν επικοινωνιακά τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε που θέλει να ασκήσει αντιπολίτευση να δώσει λάθος μηνύματα…».

-Στην κυβέρνηση, στην οποία μετέχει και το ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζονται δυσλειτουργίες, παραιτήσεις κ.λπ. Τελικά, μήπως έπρεπε το Κίνημα να είχε στείλει δικά του στελέχη και να έχει υψηλή εκπροσώπηση;
Η απόφαση που πήρε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, μετά από σχετική πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ήταν σαφέστατη: Ναι μεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά δεν συμμετέχουν τα κοινοβουλευτικά στελέχη. Αυτό έχει να κάνει με τη λογική ότι το ΠΑΣΟΚ έλαβε ένα μήνυμα, μια εντολή στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις και είναι προφανές ότι η κοινωνία δεν ήθελε το κόμμα μας να μετέχει με εκπροσώπηση στο κυβερνητικό σχήμα.

-Είστε ο νεότερος βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ. Ως νεολαίος, πρώτα, με όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες, θα πρέπει να ξεχάσουμε την επαναδιαπραγμάτευση;
Αυτό το οποίο κυριάρχησε πριν από τις εκλογές –και με αυτό το πολιτικό πλαίσιο και κλίμα πήγαμε στην κάλπη– ήταν ουσιαστικά ότι ο κόσμος έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στην επαναδιαπραγμάτευση και στην αναθεώρηση όπως έλεγε το ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη στην καταγγελία του μνημονίου και στην έξοδο από το ευρώ. Η κοινωνία, τελικά, επέλεξε τη λογική της επαναδιαπραγμάτευσης. Να μείνουμε μέσα στην Ευρώπη, σε μια Ευρώπη που αλλάζει, που αλλάζουν πλέον οι συσχετισμοί και τα πραγματικά δεδομένα, με όσα έχουν συμβεί στη Γαλλία, αλλά και στην Ισπανία που ακολουθεί. Πρέπει τώρα, λοιπόν, να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε τις καλύτερες δυνατές αλλαγές στη δανειακή μας σύμβαση. Χωρίς τη δανειακή σύμβαση δεν θα υπάρχει ρευστό, δεν θα μπορεί η χώρα μας να καλύψει τις βασικές της ανάγκες. Μια πτώχευση, για εμάς, δεν είναι επιλογή. Ο κόσμος, άλλωστε, επιθυμεί την επαναδιαπραγμάτευση και σε αυτή την κατεύθυνση, προφανώς, θα πρέπει να κινηθούμε.

-Βρήκατε φυσιολογική την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, πριν από μερικές ημέρες, που ζήτησε σύσκεψη αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου;
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ, επαναδιατύπωσε την άποψη που πάντα λέμε και δεν θέλησε να υπάρξ

Keywords
Τυχαία Θέματα