Δεν φεύγει από τη θέση του ο Φούχτελ – Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα συνεργαζόμαστε μαζί του

Εντεταλμένος σύμβουλος της Άνγκελας Μέρκελ θα συνεχίσει να είναι ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ και από τη θέση του υφυπουργού Συνεργασίας.

Τα παραπάνω διευκρίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε στο Βερολίνο χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η δουλειά του Φούχτελ είναι «δοκιμασμένης αξίας». Ο «Μικροπολιτικός» αναφέρει πάντως πως στις αιτιάσεις ότι το συγκεκριμένο

υπουργείο που ασχολείται με την αναπτυξιακή βοήθεια έχει ως συνομιλητές κυρίως τριτοκοσμικές χώρες, ο Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι η αποστολή του Φούχτελ είναι «ειδική» και ως εκ τούτου δεν σχετίζεται με τις υπουργικές του αρμοδιότητες.

Δήλωσε μάλιστα ότι η εντολή που έχει ο εντεταλμένος από τη Γερμανίδα καγκελάριο «δεν έχει χρονικό περιορισμό». Κοινώς, είτε μας αρέσει, είτε όχι θα συνεργαζόμαστε με τον Φούχτελ τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία. Σύμφωνα με τη στήλη ο Γερμανός υπουργός, υπό τη νέα του ιδιότητα, δεν έχασε χρόνο και ήδη έκανε την πρώτη του συνάντηση με Έλληνες βουλευτές. Ο λόγος για τους Χρίστο Δήμα και Δημήτρη Κυριαζίδη της ΝΔ που βρίσκονται σε αποστολή στο Βερολίνο και συνάντησαν τον Γερμανό αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου γερμανικού υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό», παρών στην συνάντηση ήταν και ο νέος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Συνεργασίας Γκερτ Μίλερ. Μάλιστα, απευθυνόμενος στον Φούχτελ φέρεται να του είπε: «σου είπε η καγκελάριος να συνεργαστείς με την Ελλάδα, κι εσύ δεν έχασες δευτερόλεπτο».

The post Δεν φεύγει από τη θέση του ο Φούχτελ – Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα συνεργαζόμαστε μαζί του appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα