Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ... ΤΗΣ ΔΤ-ΝΕΡΙΤ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ!!!



Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Από το κλείσιμο της ΕΡΤ μέχρι σήμερα, έχουν ειπωθεί πολλά, για τον συγκεκριμένο φορέα, μέσα από αλήθειες, αλλά και υπερβολές. Ποια όμως είναι η πραγματική αλήθεια και τι επιδίωξαν...

οι εμπνευστές του «λουκέτου»; Την εξυγίανση, αναδιάρθρωση και οικονομικό ορθολογισμό η πλήρη αποσύνθεση
και διάλυση της ΕΡΤ; Πιο είναι το κυβερνητικό όφελος από μια τέτοια ενέργεια; Μείωση προσωπικού, χαμηλό κόστος λειτουργίας η τίποτα από όλα αυτά;

Μήπως ο στόχος της κυβέρνησης με δόλωμα την μείωση του ανταποδοτικού τέλους ήταν ένα πυροτέχνημα χωρίς αντίκρισμα, αλλά τα βάρβαρα οικονομικά ένστικτά της και η ωμή εκμετάλλευση της ΕΡΤ; Από το κλείσιμο της, τι κέρδισαν οι Έλληνες πολίτες;

Από μια έρευνα και ανάλυση των στοιχείων που κάναμε, αποδεικνύεται, ότι το πρόσχημα της οικονομικής εξυγίανσης της ΕΡΤ και η δημιουργία της ΝΕΡΙΤ είναι μια μεγάλη απάτη!!! Το μόνο κέρδος που υπάρχει είναι η εκμετάλλευση του ανταποδοτικού τέλους, της ΕΡΤ-ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, από την κυβέρνηση, αφήνοντας τον φορέα στην τύχη του(!). Η οικονομική εξυγίανση είναι ένα «παραμύθι» και δόλωμα, ότι τα 280 εκατ. που πλήρωνε ο ελληνικός λαός τα έτρωγαν τα λαμόγια της ΕΡΤ. Τώρα ποιος θα τα τρώει;

Αναλυτικά λοιπόν έχουμε: Κάθε ρολόι της ΔΕΗ (δηλαδή ο Έλληνας) πλήρωνε το μήνα 4,20 ευρώ. Από αυτά τα 20 λεπτά ήταν προμήθεια της ΔΕΗ και το 25% από τα 4 ευρώ, δηλαδή 1ευρώ το έπαιρνε η ΡΑΕ(ΛΑΓΕ) απ'ευθείας. Στην ΕΡΤ έμεναν 3 ευρώ. Από αυτά η ΕΡΤ, συντηρούσε:

Ραδιοφωνία: 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.7 εθνικά ραδιοφωνικά δίκτυα. 1ο 2ο 3ο πρόγραμμα, ΕΡΑκόσμος, ΕΡΑσπόρ, ΕΡΑΦιλία, (ραδιόφωνο για μετανάστες με ξένες γλώσσες) ΕΡΑ-5 (ραδιόφωνο για τον απόδημο ελληνισμό). 2 ραδιοφωνικά δίκτυα στη Θεσσαλονίκη και 1 ραδιόφωνο για τον απόδημο Ελληνισμό που είναι η έδρα του ΣΑΕ.

Τηλεόραση: 4 τηλεοπτικά δίκτυα. ΕΤ-1, ΕΤ-3, ΝΕΤ, και το δορυφορικό πρόγραμμα για τους απόδημους Έλληνες. 2 περιφερειακά τηλεοπτικά στούντιο σε Πάτρα και Κρήτη. Το διαδίκτυο. WEB-TV. Ραδιοτηλεόραση περιοδικό. 2 ορχήστρες. ΕΣΟ, Εθνική συμφωνική ορχήστρα και ΟΣΜ, ορχήστρα σύγχρονης μουσικής. Επίσης μία χορωδία. Ακόμη, διέθεσε πέρυσι 8 εκατ. ευρώ για βοήθεια στο σπίτι. 5 εκατ. στο Ελληνικό κέντρο κινηματογράφου. Πλήρωνε κανονικά πνευματικά δικαιώματα σε όλους. Πλήρωσε 120 χιλ. ευρώ για ταινίες μικρού μήκους. Χρηματοδοτούσε διάφορες κοινωνικές δράσεις. Είχε πρόγραμμα για Αμέα. Είχε την εστία υπαλλήλων της ΕΡΤ. Συντηρούσε το μουσείο-αρχείο. Διαθέτη ακίνητη περιουσία, αρκετών εκατ. σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, ρόδο και άλλες περιοχές της Χώρας. Ήταν ο μόνος οργανισμός, που πλήρωνε κανονικά τα ασφαλιστικά ταμεία και τους φόρους. Όταν την έκλεισε η συγκυβέρνηση, όχι μόνο δεν χρωστούσε, αλλά είχε πλεόνασμα περισσότερα από 50 εκατ. που καρπώθηκε ο Στουρνάρας και οι «τοκογλύφοι».

Είχε 2.653 υπαλλήλους, με σύμβαση αορίστου χρόνου και μόνιμους. Ακόμη 300 ορισμένου χρόνου. Σύνολον: 2.953. Υπήρχαν περίπου 7.000 χιλιάδες άτομα εξαρτώμενα από την ΕΡΤ με διάφορες συνεργασίες, προμήθειες, προγράμματα, ασφάλεια , καθαριότητα, φύλαξη και διάφορα άλλα επαγγέλματα εξαρτώμενα από αυτήν. Σκηνοθέτες, παραγωγοί καλλιτέχνες κλπ κλπ. Η συγκυβέρνηση διάλυσε την ΕΡΤ. Την απαξίωσε τη λεηλάτησε, την υποβάθμισε. Τι κέρδισε 6 μήνες μετά; Ακόμα ο Ελληνικός λαός δεν κατάλαβε πια αρρωστημένα «μυαλά» εκπόνησαν αυτό το σχέδιο(!). Αναδιάρθρωση και εξυγίανση, θα μπορούσε άνετα να έχει γίνει εν λειτουργία, παρά τις όποιες ενστάσεις.

Δείτε τώρα την μεγάλη «απάτη» της κυβέρνησης με το πρόσχημα της οικονομικής εξυγίανσης και σπατάλης. Από 1-1-2014 επαναφέρει το ανταποδοτικό τέλος σε 3 ευρώ το μήνα από 4,20. Λες και ο Ελληνικός λαός θα σωθεί πληρώνοντας 1,20 λεπτά λιγότερο το μήνα, αφού με τους φόρους, όχι απλά του έχει πιει το αίμα αλλά έχει φτάσει μέχρι το μεδούλι! Είδατε πιο πάνω αναλυτικά με τα 3 ευρώ τι δραστηριότητες είχε η ΕΡΤ και τι κόσμο απασχολούσε. Πράγματι χρειαζόταν αναδιάρθρωση υπηρεσιών πάνω σε νέες σύγχρονες βάσεις και μεθόδους, μετά από έρευνα και μελέτες με στόχους και αποτελεσματικότητα. Τώρα τι κάνει η κυβέρνηση μπροστά στο αδιέξοδο που η ίδια έφερε τον εαυτό της; Συρρικνώνει την ΕΡΤ σε «ΝΕΡΙΤ» με 600-700 άτομα, κλείνει τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα, καταργεί όλες τις υποδομές και θέλει έτσι να την κάνει BBC, με το ίδιο ανταποδοτικό τέλος 3 ευρώ.

Τι δούλεμα μας κάνει η κυβέρνηση δεν λέγεται. Με απλά λόγια, το ίδιο χρήμα θα το μοιράζει σε λιγότερους. Γιατί σου λέει να τρώνε τόσοι πολλοί; Πάντως λογική σε μια τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. Είναι όλοι τους για «δέσιμο». Η ΕΡΤ, όπως λένε και οι απολειμμένοι εργαζόμενοι, δεν πεθαίνει..υπάρχει και θα υπάρχει δυνατή και αναγεννημένη μέσα από τις στάχτες που κάποιοι Νέρωνες θέλησαν να διασκεδάσουν βλέποντας την να καίγετα!!!

Και κάτι ακόμα που πρέπει να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με ιδιωτικά κανάλια. Η ΕΡΤ είχε υπογράψει συμβάσεις να καλύψει διάφορα διεθνή αθλητικά γεγονότα. Με το κλείσιμο της ΕΡΤ και το αρρωστημένο μυαλό κάποιων πολιτικών παραγόντων, αυτά δόθηκαν σε συνδρομητικά δίκτυα η ελεύθερης μετάδοσης, έναντι πινακίου φακής. Αποτέλεσμα, να γράφονται συνδρομητές, για να παρακολουθήσουν Μουντιάλ η άλλα γεγονότα για να τα κονομάνε κάποιοι αετονύχιδες!!! Μιλάμε για πράξεις πέρα από κάθε φαντασία!!!

Εν τω μεταξύ τα παιδιά της ΕΡΤopen. Δηλαδή οι απολυμένοι, εκπέμπουν κανονικά ραδιοτηλεοπτικό διαδικτυακό πρόγραμμα, αλλά και ελεύθερης μετάδοσης από τους περιφερειακούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ ετοιμάζουν πολλές εκπλήξεις για τον επόμενο χρόνο.

Τώρα μέσα στο ραδιομέγαρο με τους διμηνίτες γίνεται το «έλα να δεις». Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Όλοι κάνουν τους διευθυντές και όλοι πλακώνονται μεταξύ τους για το ποιος έχει το πάνω χέρι. Επειδή δεν υπάρχουν υπηρεσίες και οργανόγραμμα, ότι θέλει ο καθένας κάνει. Έχει μαζευτεί όλη η «σαβούρα» για να αναμορφώσει το φορέα. Η προκήρυξη πήγε στο βρόντο και όποιος έχει πρόσβαση στο ραδιομέγαρο αμέσως τον παίρνουν για «χαμαλίκι». Και μην μα ς προκαλέσουν ότι αυτό δεν συμβαίνει γιατί θα δώσουμε ονόματα με προσωπικά τηλεφωνήματα να πιάσουν δουλειά που είναι και φίλοι μας. Τι κλάμα θα πέσει στην προεδρία θα δούμε. Ο Γκίκας Μάναλης πάντως δεν καταλαβαίνει «θεό». Ενόψει της προεδρίας μοιράζει χρήμα με ουρά και αναθέσεις κατά βούληση. Δεν προσέχει που βάζει ..τα εργαλεία του. Φαίνεται ότι οι καφετζούδες, στο φλιτζάνι, θα έχουν δει ότι τον περιμένει ένα «λαμπρό μέλλον» με τα τη διαχειριστική επιτυχία της ΕΡΤ. Αχ! Φουκαρά Μάναλη αν γνώριζες τι σε περιμένει, αν συμβεί κάποιο κυβερνητικό ατύχημα(..);

Αυτή τη στιγμή έτσι έχουν τα πράγματα στη ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, και όσοι ονειρεύονται δημόσια τηλεόραση με αυτή τη συγκυβέρνηση και τα μυαλά στα κάγκελα που έχουν ας το ξεχάσουμε! Άντε γεια!
Keywords
ΕΡΤ, συγκεκριμένο, αναδιαρθρωση, δεη, θεσσαλονικη, σαε, νετ, πατρα, κρητη, στουρναρας, βασεις, bbc, ΕΣΡ, ελλαδα, φλιτζάνι, γεια, εθνικη τραπεζα, τελος ακινητης περιουσιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, 600 δις, τελος του κοσμου, μουντιαλ 2014, αθλητικα, αμεα, βοηθεια στο σπιτι, δουλεια, εδρα, εθνικη, εργαλεια, νετ, ονοματα, πνευματικα δικαιωματα, προγραμμα, ραδιοφωνο, ταινιες, τηλεοραση, τυχη, bbc, αιμα, αοριστου χρονου, απλα, ασφαλιστικα ταμεια, αττικη, βοηθεια, γεγονοτα, γινει, γινεται, διαδικτυο, δικτυα, δολωμα, ευρω, υπαρχει, ειπωθει, εκμεταλλευση, επαγγελματα, επιτυχια, ερα, ερευνα, εστια, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, υπηρχαν, καγκελα, κυβερνηση, λειτουργια, λογια, μηνες, μειωση, μυαλο, οργανογραμμα, οφελος, παιδι, παιδια, προγραμματα, ρολοι, σαε, συγκεκριμένο, σκηνοθετες, σπιτι, φλιτζάνι, χερι, χρημα, ασφαλεια, δικαιωματα, web, φιλοι, γκικας, κλαμα, μπροστα, μυαλα, μουντιαλ, ορχηστρα, ουρα, ροδο
Τυχαία Θέματα