Δεν εγκαταλείπει τη θέση του ο σεξομανής δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο

Να διώξουν τον δήμαρχό τους, Μπομπ Φίλνερ, επιχειρούν οι πολίτες του Σαν Ντιέγκο κατηγορώντας τον για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο δημοκρατικός δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση και παρά το ότι είχε παραδεχθεί τα λάθη του και είχε υποσχεθεί να αναζητήσει θεραπεία, αρνείται να παραιτηθεί.

Την Παρασκευή, δύο πολίτες, ο εκδότης μίας εφημερίδας της ομοφυλοφιλικής κοινότητας και ένας σύμβουλος περιφερειακού σχεδιασμού, δρομολόγησαν μία πρωτοβουλία πολιτών, με τη μορφή δημόσιου αιτήματος, αποβλέποντας στον πειθαναγκασμό του δημάρχου να αποχωρήσει.

Ο Φίλνερ έχει πλέον διορία έως τις 11 Αυγούστου για να ανταποκριθεί στο αίτημα.

Αν αρνηθεί και πάλι, θα υπάρξει συλλογή υπογραφών (πρέπει να συγκεντρωθούν 102.000), ώστε να επιτευχθεί η καθαίρεσή του.

Την Παρασκευή, ένα ακόμα θύμα του (το ένατο κατά σειρά), δήλωσε δημοσίως ότι παρενοχλήθηκε από τον 70χρονο. Η κατ’ επάγγελμα σωσίας της Μέριλιν Μονρόε, Έμιλι Γκίλμπερτ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox 5 πως είχε τραγουδήσει κατά τη διάρκεια μίας πολιτικής συγκέντρωσης του Φίλνερ.

«Με πήρε στην αγκαλιά του με κάπως μεγαλύτερη ορμή και μετά το χέρι του γλίστρησε προς τα κάτω και μου χάιδεψε τα οπίσθια», διηγήθηκε η Γκίλμπερτ. Μεταξύ των άλλων θυμάτων της απρεπούς συμπεριφοράς του δημάρχου ήταν και η υπεύθυνη Τύπου του, Άιρην Μακόρμακ Τζάκσον, η οποία του έχει κάνει ασκήσει μήνυση και ζητεί αποζημίωση.

Η ίδια διηγείται πως ο Φίλνερ έκανε σεξουαλικού περιεχομένου, σχόλια για το πρόσωπό της και πως της ζητούσε να εργάζεται φορώντας μόνον τα εσώρουχά της, ενώ επίσης της έλεγε πως ήθελε να την παντρευτεί και να κοιμηθεί μαζί της.
Keywords
Τυχαία Θέματα