Δ. Αβραμόπουλος: Απαραίτητη η εθνική ομοψυχία και η ενότητα

Την διαβεβαίωση προς τον ελληνικό λαό πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες παραμένουν αξιόμαχες διατηρώντας στον ανώτερο βαθμό την ικανότητά τους για την αποτροπή κάθε απειλής που μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκδηλωθεί έστειλε από την Σχολή Πεζικού ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος.

Το μήνυμα του Υπουργού, που δόθηκε με την ευκαιρία του εορτασμού του προστάτη του Στρατού Αγίου Γεωργίου είναι,

όπως εκτιμάται, και η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα που συνεχώς κλιμακώνεται είτε με παραβιάσεις είτε με τις έρευνες στο Αιγαίο, στα διεθνή ύδατα, για τον εντοπισμό του τούρκικου αεροσκάφους που είχε καταπέσει το 1996 ανοιχτά της Χίου.

Σε δηλώσεις του ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος θύμισε ακόμα, από την μία, τις θυσίες Αξιωματικών και οπλιτών, «που σε αλλοτινούς δύσκολους καιρούς, έδωσαν τη ζωή τους, θυσιάστηκαν για να μπορεί σήμερα η Ελλάδα να είναι μία σύγχρονη, ανεξάρτητη, ελεύθερη και δημοκρατική χώρα», ενώ υπογράμμισε από την άλλη και τις σημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Στρατιωτικοί.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε τόσο στα προβλήματα λόγω της οικονομίας όσο και στα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που όπως είπε φαίνονται στον ορίζοντα, λέγοντας πως «πολύ σωστά πρωτύτερα ο κύριος Αρχηγός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει επιφέρει η δημοσιονομική συγκυρία, όχι μονάχα για τις ελληνικές Ένοπλές Δυνάμεις, αλλά για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται στον ορίζοντα τα πρώτα θετικά μηνύματα της ανάκαμψης. Είμαι βέβαιος ότι σε λίγο καιρό από τώρα, θα ανοίξει και πάλι ο δρόμος τής προόδου για την πατρίδα μας.

Θα ξαναδώσει στον τόπο μας, στο λαό μας, την αυτοπεποίθησή του και στην Ελλάδα ένα νέο προσανατολισμό. Προϋπόθεση για όλα αυτά, είναι ένα από τα βαθύτερα μηνύματα που στέλνουν εκδηλώσεις σαν τη σημερινή και που στην καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων για όλα αυτά τα χρόνια, έχει καλλιεργηθεί. Και που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η απαραίτητη εθνική ομοψυχία και η ενότητα. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι οσάκις ενώναμε δυνάμεις ξεπερνάγαμε δυσκολίες, αντιμετωπίζαμε με επιτυχία τις προκλήσεις και ανοίγαμε αισιόδοξους δρόμους για τη πατρίδα μας».

Την σημασία της ενότητας επεσήμανε μάλιστα για άλλη μία φορά και στο κλείσιμο της ομιλίας του λέγοντας πως ο εορτασμός στην Σχολή Πεζικού επικαιροποιεί όλα τα ιστορικά μηνύματα, «θέτοντας όλους εμάς προ των δικών μας ευθυνών. Με πρώτη εκείνη που είναι και ο όρκος που έχουμε δώσει ανεξάρτητα από το ποια θέση κατέχει ο καθένας από εμάς, να κρατήσουμε αυτή τη χώρα υπερήφανη και ανεξάρτητη».

Κ.Α.

The post Δ. Αβραμόπουλος: Απαραίτητη η εθνική ομοψυχία και η ενότητα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα