Παραιτήθηκε ο Αχμέτ Κουρτ μετά το σάλο για τις φωτό με τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων

Οι φωτογραφίες του Αχμέτ Κουρτ, με τον ηγέτη της ακραίας εθνικιστικής τουρκικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, Ντεβλέτ Μπεχτσελί, οδήγησαν στην παραίτηση του υποψήφιου για τις περιφερειακές εκλογές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την απόφαση του εθνικιστικού

μειονοτικού κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές, δηλώνοντας ότι «η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις».

Από την Κουμουνδούρου ζητήθηκαν εξηγήσεις για τις δηλώσεις αυτές, με τον Αχμέτ Κουρτ να τις αποδέχεται και να μην αλλάζει άποψη. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του υπογράμμισαν πως με αυτές τις θέσεις δεν μπορεί να είναι υποψήφιος με την αξιωματική αντιπολίτευση και εκείνος υπέβαλε την παραίτησή του.

Οι φωτογραφίες είναι από τις 26 Δεκεμβρίου, με την Κουμουνδούρου να υποστηρίζει ότι στην συγκεκριμένη εκδήλωση παρέστησαν βουλευτές, πολιτευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Φαίκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν.

Ο Αχμέτ Κουρτ είναι και πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και εκφράζει το θαυμασμό του για την απόφαση του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB – με ιδρυτή τον Αχμέτ Σαδίκ) να μετάσχει στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Κουρτ στις ευρωεκλογές θα στηρίξει με «όλη του την δύναμη» το κόμμα DEB, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Επιθυμώ να αναφέρω πως αντιμετωπίζω με μεγάλο θαυμασμό την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές. Σε αυτές στις εκλογές που πιστεύω πως ως μειονότητα μας αναλογούν στον καθένα μια μεγάλη ευθύνη και καθήκον και επειδή πιστεύω πως η φωνή μας θα υψωθεί έτι περισσότερο σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια πως στήριξα και θα στηρίζω αυτή την απόφαση και εύχομαι σε όλους τους αδερφούς μου επιτυχία σε αυτές τις εκλογές. Είναι απόλυτη η πίστη μου πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Κουρτ.

pic.twitter.com/Dc6U3adsfL

— Ahmet Kurt (@AvAhmetKurt) December 26, 2013

pic.twitter.com/SHqGlIEztH

— Ahmet Kurt (@AvAhmetKurt) December 26, 2013

pic.twitter.com/JHsOLAiCPv

— Ahmet Kurt (@AvAhmetKurt) December 26, 2013

The post Παραιτήθηκε ο Αχμέτ Κουρτ μετά το σάλο για τις φωτό με τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα