Χούκλη: Έπαθα σοκ όταν αντίκρισα το μαύρο

Για την συμμετοχή της στους «Ήρωες ανάμεσα μας» αλλά και για τις δύσκολες καταστάσεις που κατάφερε να αντιμετωπίσει μίλησε στο περιοδικό TV GLAM και την Σοφία Σπίγγου η παρουσιάστρια Μαρία Χούκλη, η οποία τόνισε πως «Σε κάθε εποχή «ηρωικό» είναι να προσπαθείς να ζήσεις με αξιοπρέπεια σε πείσμα των συνθηκών και της περιρρέυουσας κατάστασης»

Ξεκινήσατε την καριέρα σας στην κρατική τηλεόραση και αργότερα επιστρέψατε ξανά για μια δεκαετία. Πως αισθανθήκατε όταν αντικρίσατε μαύρο στην

οθόνη με το κλείσιμο της ΕΡΤ;

Έπαθα σοκ αντικρίζοντας με το μαύρο, όπως η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Η ΕΡΤ δεν είναι απλώς το άθροισμα των εργαζομένων της, των προβλημάτων και των δυνατοτήτων της. Συμβολίζει, ανεξαρτήτως του πως πραγματώνεται, τη φωνή του συνόλου της κοινωνίας, οφείλει να υπάρχει ως ιμάντας ενημέρωσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας στις ιδεατές εκφάνσεις τους. Νομίζω πως το μαύρο εξαγρίωσε τον κόσμο εξαιτίας του ότι απεικόνισε με βίαιο τρόπο όλα όσα νιώθουμε τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης και της ανατροπής που έχουν επέλθει στις ζωές μας. Είχε κάτι αμετάκλητο, σαν να μας κατάπιε όλους.

Ακούσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πνέει τα μένεα εναντίον της ΕΡΤ- Εσείς, που εργαστήκατε πολλά χρόνια στη δημόσια τηλεόραση, ποια εικόνα είχατε για αυτόν τον δημόσιο φορέα;

Στα εννέα χρόνια που εργάστηκα με πολλούς εξαίρετους επαγγελματίες. Σε όλα τα επίπεδα. Δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς υπαλλήλους. Ανθρώπους μορφωμένους, φιλότιμους, ταλαντούχους, που προσπαθούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους παρά τις εναλλαγές κυβερνήσεων, διοικήσεων, διευθυντάδων και προισταμένων. Είναι άδικο για εκείνους και ολέθριο για την ΕΡΤ να απαξιώνονται όλοι, να καίγονται μαζί με τα ξερά και τα χλωρά…

Σε μια τόσο δύσκολη εποχή ποια είναι τα κριτήρια επιλογής ενός ” ‘ηρωα”;

Πάντα θα είναι δύσκολο να ορίσεις τι είναι ηρωικό και ποιος μπορεί να χαρακτηριστεί ήρωας. Κατά την άποψη μου, σε κάθε εποχή «ηρωικό» είναι να προσπαθείς να ζήσεις με αξιοπρέπεια σε πείσμα των συνθηκών και της περιρρέουσας κατάστασης. Να έχεις ανοιχτό μυαλό για την αποδοχή του διαφορετικού, αλλά να μην το βάζεις κάτω, διεκδικώντας καλύτερη ζωή, όχι μόνο υλικά αλλά και πνευματικά. Το σκεπτικό της σειράς, βέβαια, είναι άλλο: αναζητήσαμε ανθρώπους που νοιάζονται για τους άλλους, «βλέπουν» τον διπλανό τους, ενδιαφέρονται για το συλλογικό καλό. Και, πιστέψτε με, παρά την κυρίαρχη άποψη της αυτομαστίγωσης, είναι πάρα πολλοί.

Έχετε νιώσει σε κάποια στιγμή τη ζωή σας «ηρωίδα»;

Ας πούμε ότι χάρηκα που τα έβγαλα πέρα με δύσκολες καταστάσεις. Αλλά και κάθε φορά που καταφέρνω να «μπω στα παπούτσια του άλλου», να σκεφτώ πέρα από το προφανές, να κάνω μια κίνηση προς τον απέναντι, τότε όντως νιώθω ότι ξεπερνώ τον εαυτό μου.

Ποια ήταν η πιο έντονη «τηλεοπτική» στιγμή σας όλα αυτά τα χρόνια;

Πολλές ήταν. Άλλωστε, σ΄αυτή τη δουλειά δεν πλήττεις ποτέ. Ιδίως τα τελευταία χρόνια των μεγάλων ανατροπών. Θα έλεγα ότι ξεχωρίζω το ντιμπέιτ Καραμανλή- Παπανδρέου, λόγω της βαρύτητας που του είχε δοθεί και της πολιτικής όξυνσης της εποχής!

Πηγή:

Keywords
Τυχαία Θέματα