Ανοιχτο το ενδεχομενο εξεταστικης για την ερτ και ανοιχτη βουλη...

22:37 1/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Για την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει Εξεταστική Επιτροπή για την ΕΡΤ, αλλά και για το αίτημά της να μην κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι ενημέρωσαν τον πρόεδρο της Βουλής...
Βαγγέλη Μεϊμαράκη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από σύσκεψη
υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.
Την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσαν ο Γραμματέας της Κ΄.Ο. Ν. Βούτσης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Π. Λαφαζάνης και οι Βουλευτές – μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ Ζ. Κωνσταντοπούλου, Θ. Δρίτσας και Στ. Κοντονής.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη ή την Πέμπτη και ήδη ζήτησε από τον Ε. Μεϊμαράκη να τεθεί άμεσα προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Ε. Μεϊμαράκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση.
Επίσης η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε στον πρόεδρο της Βουλής ότι σήμερα έληξε η προθεσμία των 15 ημερών που έχει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να υποβάλλει την Έκθεσή του στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακύρωση του κλεισίματος της ΕΡΤ και της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ο Π. Λαζαφάνης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να οριστεί εντός της εβδομάδας ημερομηνία συζήτησης του νομοσχεδίου, αφού ο Πρόεδρος της Βουλής επικοινωνήσει με τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η Ολομέλεια της Βουλής πρέπει να παραμείνει ανοιχτή όλη τη θερινή περίοδο, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες με τη λίστα Λαγκάρντ, τις προτάσεις νόμου που έχουν καταθέσει κόμματα (για ΕΡΤ, αντιρατσιστική νομοθεσία κ.ά.), ενώ πρέπει να υπάρχει κοινοβουλευτικός έλεγχος.
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι οι εκκρεμότητες σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ αφορούν:
α) το συνολικό πόρισμα του ΣΔΟΕ που θα προσδιορίσει το ύψος της φοροδιαφυγής και τη ζημία που υπέστη το Δημόσιο, β) την απάντηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ιρλανδίας σχετικά με τα φυσικά πρόσωπα που διαχειρίζονταν τον λογαριασμό των 500 εκατ. δολ. που ήταν στην λίστα Λαγκάρντ, γ) το αίτημα να δοθεί πλήρες αντίγραφο της αλληλογραφίας των ελληνικών αρχών με τις γαλλικές αρχές για την παράδοση της λίστα Λαγκάρντ και δ) να αποστείλει στοιχεία που ισχυρίσθηκε ότι διαθέτει ο επιχειρηματίας Σ. Μιωνή.
«Το κλείσιμο της Βουλής μας φέρνει πιο κοντά στην παραγραφή αδικημάτων» εκτίμησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα