Χατζημαρκάκης: «Μας την έστησαν οι Γερμανοί και φεύγω!»

Της Άρτζης Αθανασοπούλου

«Εγώ επέλεξα για ηθικούς λόγους να μην ξαναβάλω υποψηφιότητα στη Γερμανία γιατί δεν μπορώ! Είναι δύσκολο να συνεργάζεσαι με άτομα, με ανθρώπους οι οποίοι αρχίσανε μια εκστρατεία κατά της Ελλάδας η οποία πονάει πάρα πολύ. Ειδικά και στο δικό μου κόμμα στο κόμμα των φιλελευθέρων στη Γερμανία έχουν βγει ιδέες σαν «πουλήστε τα νησιά σας, πουλήστε την Ακρόπολη» που ήταν τόσο ακραίες που δεν άντεξα πλέον να πάω σε συνέδρια του κόμματος».

Αυτά δήλωσε αγανακτισμένος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο

Ειδήσεων ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης. Επίσης κατηγόρησε τη γερμανική πολιτική, παρά την αντίθετη άποψη του υπουργού Εξωτερικών της Ολλανδίας ότι υπάρχουν στερεότυπα, και την τάση τους να θέλουν να είναι ηγέτες. Απογοητεύτηκε από τους «φίλους» Γερμανούς ενώ η ατμόσφαιρα έγινε ασφυκτική για εκείνον μετά και το πρόσφατο χτύπημα στην Κύπρο: «Ανέκαθεν με ενδιέφερε η Ελλάδα ως εκλεγμένος Γερμανός ευρωβουλευτής, όμως τα τελευταία τρία χρόνια μετά που ξέσπασε η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλάξαν τα πράγματα. Δεν με ενδιέφερε, με πονούσε πάρα πολύ και άλλαξε και ο αγώνας τον οποίο δίνει κανείς ως πολιτικός στο πλαίσιο της ΕΕ, επειδή χρειάστηκε βοήθεια, εγώ θεωρούσα από την αρχή ότι οι φίλοι μας οι Γερμανοί δεν κατάλαβαν το ρόλο τους, το ρόλο της Γερμανίας. Έχουνε πρόβλημα να πάρουν ηγεμονική θέση και τώρα το νιώθουμε αυτό σε όλη την Ευρώπη. Πρώτα χτυπήθηκε η Ελλάδα τώρα χτυπήθηκε ένα άλλο μέτωπο του ελληνισμού ίσως και πιο δυνατά και πιο έντονα η Κύπρος. Ο χαρακτήρας του Γερμανού πολιτικού έχει ένα χαρακτηριστικό, δουλεύει με στερεότυπο και στερεότυπα. Τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση άρχισε μια δυσφήμηση της Ελλάδας η οποία έφτασε έως και τη συκοφαντία της Ελλάδας και βέβαια το χρεώνεσαι ως πολιτικός με ελληνικό όνομα πάρα πολύ. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να περάσει κανείς μηνύματα τα οποία δεν μπαίνουν σε αυτό το στερεότυπο, πχ ότι εργάζονται πάρα πολύ και πολύ σκληρά οι Έλληνες και παραπάνω από τους Γερμανούς. Αυτό δεν μπαίνει προς το παρόν στο μυαλό του Γερμανού. Θέλει τον τεμπέλη Έλληνα ως στερεότυπο, θέλει τον γκάνγκστερ Κύπριο ως χώρα ως λαό ο οποίος πρέπει να τιμωρηθεί και εκεί χρειάζεται μια φωνή του ελληνισμού, αλλά ομολογώ ότι είναι παρά πολύ δύσκολο αυτό, επειδή τα στερεότυπα επηρεάζουν παρά πολύ το πολιτικό χώρο της Γερμανίας.”

Σε ερώτηση αν λόγω αυτής της κατάσταση χρειάζεται να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας υπό την ιδιότητα του Γερμανού πολιτικού και βουλευτή ήταν κατηγορηματικός: «Όχι γιατί πρέπει ο πολιτικός να είναι αυθεντικός. Και από τη στιγμή που αισθάνομαι πολύ πιο πολύ Έλληνας παρά Γερμανός δεν μπορώ να είμαι αυθεντικός εκλεγμένος πολιτικός στη Γερμανία, δεν μπορώ! Η ψυχή μου το πνεύμα μου δεν μου το επέτρεπε και γι΄αυτό επέλεξα να μην το σκεφτώ καν!»

Αρκετά αποκαλυπτικός ήταν και σε προηγούμενη συνέντευξή του όπου υποστήριξε ότι οι μυστικές γερμανικές υπηρεσίες με «παραγγελία» του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρήγγειλαν την έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας από τις στήλες του περιοδικού Spiegel στις 3 Νοεμβρίου, και η οποία παρουσίαζε την Κύπρο ως εστία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Γι’ αυτό και πρόσφατα έκανε έκκληση προς την κυπριακή κυβέρνηση να αποσυνδέσει τον ορυκτό της πλούτο από τη δανειακή σύμβαση.

Δείχνει πολύ μαχητικός ο κύριος Χατζημαρκάκης και η αλήθεια είναι ότι τέτοιες πολιτικές φωνές έχει ανάγκη η χώρα μας. Μένει να δούμε την επόμενη κίνησή του και τα έργα του…

Keywords
Τυχαία Θέματα