Χάθηκαν 507.000 θέσεις εργασίας μέσα σε πέντε χρόνια

Συνολικά 507.000 θέσεις εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα χάθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια της ύφεσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΝΕ /ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Αλματώδης αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά που αφορούν στους μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι το 2012 αντιστοιχούσαν στο 39% του συνόλου. Ωστόσο, μόλις το 25% του συνόλου των ανέργων παίρνουν επίδομα ανεργίας.

Ειδικότερα,

σύμφωνα με τα πορίσματα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που βασίστηκαν στα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), οι μακροχρόνια άνεργοι αντιστοιχούσαν το 2012 στο 39% του συνόλου των εγγεγραμμένων ανέργων.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι άνεργοι που επιδοτεί ο Οργανισμός αποτελούν μόλις το 25% του συνόλου, όταν προ διετίας το ποσοστό αυτό ήταν στο 30%.

Η μείωση των θέσεων εργασίας αυξήθηκε σωρευτικά τα τελευταία χρόνια, ακολουθώντας την πορεία της ύφεσης της οικονομίας.

Μέσα σε δυόμισι χρόνια (Αύγουστος ’08 – Δεκέμβριος ’10), χάθηκαν όλες οι θέσεις εργασίας που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα επτάμιση χρόνια (Ιανουάριος ’01 – Ιούλιος ’08).

Συγκεκριμένα, στα χρόνια της ανάπτυξης δημιουργήθηκαν 303.824 θέσεις μισθωτής απασχόλησης, ενώ χάθηκαν στα δυόμισι πρώτα χρόνια της ύφεσης 309.194 θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα