Χαρακόπουλος: Οι εταίροι θα τηρήσουν το λόγο τους

«Η Ελλάδα τήρησε το λόγο της ψηφίζοντας το πρόγραμμα. Είμαστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα πράξουν και οι εταίροι μας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο 1ο Ελληνο-Παλαιστινιακό Οικονομικό Συνέδριο, που έλαβε χώρα την Πέμπτη στην Αθήνα.

«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι αυτό το πρόγραμμα, συμφωνημένο με τους εταίρους μας, την ΕΕ, την ΕΚΤ

και το ΔΝΤ, θα επιτρέψει την άμεση ενίσχυση της οικονομίας μας με σημαντικά κεφάλαια που θα υπερβαίνουν τα 31 δις ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Χαρακόπουλος.

«Αυτή η οικονομική ενίσχυση θα δώσει νέα δυναμική στο τραπεζικό σύστημα, θα συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος ρευστότητας της αγοράς και, το κυριότερο, θα δημιουργήσει το επιδιωκόμενο περιβάλλον οικονομικής ασφάλειας και βεβαιότητας που συνιστά πάντοτε το σημαντικότερο κριτήριο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων», ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος, συμπληρώνοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί ο πρωταρχικός στόχος που είχε θέσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, «Η επανάκτηση, δηλαδή, της αξιοπιστίας της Ελλάδας διεθνώς, η αποκατάσταση της εικόνας της εκτός συνόρων. Και αυτό έχει ήδη επιτευχθεί με δουλειά και με επιμονή».

Υπενθυμίζοντας σχετικές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε πως η προώθηση του προγράμματος των ευρέων ιδιωτικοποιήσεων που θα τεθεί σε εφαρμογή από Δευτέρα «θα συμβάλλει καθοριστικά στην καταπολέμηση της ύφεσης και στη δημιουργία θετικών δεικτών για την οικονομία».Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα