Χάντζος: Καθένας μπορεί να πάθει λευχαιμία – Ας γίνουν λεπτομερείς εξετάσεις

Του Γιάννη Ντάσκα

«Καθένας μπορεί να προσβληθεί από λευχαιμία και επίσης και από οξεία λευχαιμία , όπως αυτή από την οποία φαίνεται να προσβλήθηκε ο αθλητής του Κάνοε Καγιάκ Ανδρέας Κιλιγκαρίδης. Αλλά στη συνέχεια πρέπει να γίνουν οι δέουσες εξετάσεις για να προσδιοριστούν τα αίτια και ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισής της».

Αυτό μας είπε πριν από λίγο ο γνωστός αθλητίατρος και γνωστός από τον αγώνα του εναντίον του ντόπινγκ Σταύρος Χάντζος.

«Σε τι μπορεί να οφείλεται

κ.Χάντζο η οξεία λευχαιμία;»
-Σας απάντησα και προσθέτω ότι κάθε άνθρωπος γνωρίζει ο ίδιος τη διατροφή του και τι ακριβώς, πότε και πως το πήρε. Ο ίδιος ο πρωταθλητής μας, στον οποίο εύχομαι ταχύτατη ανάρρωση, μετά τις απαραίτητες εξετάσεις στις οποίες είμαι βέβαιος ότι θα υποβληθεί θα έχει την ενδεδειγμένη αγωγή. Οι λεπτομερείς εξετάσεις θα δώσουν την καλύτερη δυνατότητα αντιμετώπισης.

O κ.Χάντζος αρνήθηκε κατηγορηματικά να μπει σε συζήτηση περί αναβολικών ουσιών γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη.

Έκπληξη πάντως μας προκάλεσε μια σπάνια σύμπτωση. Η ελληνική Αστυνομία έχει χρόνια πολλά να κάνει ανακοίνωση περί ανακάλυψης αναβολικών ουσιών. Εντελώς συμπτωματικά λοιπόν σήμερα έγινε η εξής ανακοίνωση:
«Χθες (5-6-2013) το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με ελεγκτή του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ), πραγματοποίησαν έλεγχο σε αποθήκη εταιρείας ταχυμεταφορών, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κατά τον οποίο εντόπισαν δέματα που περιείχαν μεγάλες ποσότητες αναβολικών ουσιών.
Συγκεκριμένα εντοπίσθηκαν δέματα, τα οποία είχαν προορισμό την Πορτογαλία και περιείχαν συνολικά χίλια εξακόσια τριανταένα (1.631) κουτιά αναβολικών φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ως αποστολέας φέρεται ελληνική εταιρεία, με ελλιπή και προφανώς πλαστά στοιχεία και το περιεχόμενο των δεμάτων είχε χαρακτηριστεί ως ξενοδοχειακός εξοπλισμός.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η εταιρεία με τα παραπάνω στοιχεία, κατά το τελευταίο τετράμηνο απέστειλε σε διάφορες χώρες τις Ευρώπης παρόμοια φορτία, με περιεχόμενο τουλάχιστον τριάντα δύο χιλιάδες (32.000) κουτιά αναβολικών σκευασμάτων. Τα ανωτέρω αναβολικά σκευάσματα παραδόθηκαν στον Ε.Ο.Φ. για εξέταση. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών».

Προς Θεού δεν συνδέουμε την περιπέτεια του πρωταθλητή μας με την ανακοίνωση .Όμως τα αναβολικά προορίζονται σίγουρα για αθλητές και επειδή είναι νωπές ακόμα οι χιλιάδες σελίδες που έχουν γραφεί διεθνώς για τα θέματα αυτά με την πεποίθηση ότι ο πρωταθλητής μας δεν έχει σχέση με αυτά υποστηρίζουμε ότι οι εξετάσεις πρέπει να είναι λεπτομερείς.

Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1976 στη Ρωσία και οι ποντιακής καταγωγής γονείς του μένουν στην Αλεξανδρούπολη. Είχε προκριθεί και στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κιλιγκαρίδης που εκπροσωπούσε τη χώρα μας στους αγώνες της Πολωνίας, όπου υπέστη την οξεία λευχαιμία πήγε χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ συνοδό, χωρίς γιατρό κλπ…

Keywords
Αναζητήσεις
πως να παθω λευχαιμια, αναβολικα γιατρος χαντζος
Τυχαία Θέματα