Χ. Μαρκογιαννάκης: «Αφήνει» τη Βουλή και πάει για δήμαρχος!

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για το αν τελικά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στα Χανιά…

Οι τοπικές εφημερίδες εκφράζονται με απορία και ερωτηματικά. Οι φήμες όμως «φουντώνουν». Και τα τοπικά πρωτοσέλιδα «δίνουν και παίρνουν»!

Στη Βουλή και στην Προανακριτική Επιτροπή, τα πράγματα είναι τεταμένα… Υβριστικά σχόλια και «σπόντες» εξαπολύονται συστηματικά, με αποτέλεσμα το αρνητικό κλίμα να συνεχίζεται ακάθεκτο!

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα,

ο πρόεδρος της Προανακριτικής, επανειλημμένες φορές έχει δηλώσει πως η υγεία του είναι κλονισμένη, πως θα πάθει εγκεφαλικό, και πολλά άλλα…

Ίσως μία «μετάβαση» τέτοια, από την Βουλή στον δήμο, να του έκανε και καλό! Μπορεί!

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν διαψεύδει αυτό το σενάριο, και μάλιστα «ζυγίζοντας» το βαρόμετρο των εξελίξεων στην κεντρική πολιτική σκηνή, έχει εγκαινιάσει έναν κύκλο επαφών με τοπικά στελέχη. Όμως κυρίαρχο μέλημά του είναι να εμφανίσει την υποψηφιότητά του ως μία υπερκομματική θέση.

Δεν φαίνεται να ζητάει χρίσμα από τη ΝΔ, αν και ιδιαίτερη σημασία αποδίδει και στους τοπικούς συσχετισμούς και στην πολιτική συγκυρία, όπως πρόκειται να διαμορφωθεί τη χρονική στιγμή που θα προκηρυχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη μετά τις φήμες που κυκλοφορούν, για την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της Βουλής, ο τωρινός δήμαρχος Χανίων, Μανόλης Σκουλάκης, είναι προβληματισμένος και έντονα δυσαρεστημένος, αφού θεωρείται δεδομένη και αποδεκτή από τους δημότες του Καλλικρατικού δήμου η αποτυχία του στην άσκηση των καθηκόντων του.

Αμέλια Αναστασάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα