Μπουραντάς: Είδα τα media να με στέλνουν στον παράδεισο!

Στον «Πρίγκιπα», την τηλεοπτική σειρά του Τάσου Ψαρρά του 1996, ένας κουτοπόνηρος χωριάτης, ο Γιώργος Αρμένης, αποφασίζει να σκηνοθετήσει το θάνατό του, για να γλιτώσει από τα χρέη και τις κοινωνικές υποχρεώσεις του. Η επανεμφάνισή του όμως δημιουργεί στους συγχωριανούς του την αίσθηση του θαύματος, με κωμικοτραγικές προεκτάσεις.

Σε ιλαροτραγωδία εξελίχθηκε χθες η είδηση που κατέκλυσε τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, περί δήθεν αποδημίας «συν-επώνυμου», ο οποίος, ερήμην του και εν αγνοία του, από τα χαράματα

αντίκριζε τις φωτογραφίες του στις εφημερίδες, άκουγε στο ραδιόφωνο αναφορές στην εργοβιογραφία του, διάβαζε διαδικτυακά συλλυπητήρια, μέχρι που δεν άντεξε το μιντιακό του θάνατο και αναγκάστηκε μέσω Facebook να διαψεύσει: «Λυπούμαι για το θάνατο του αντιπεριφερειάρχη και πρώην νομάρχη Ευβοίας, Μπουραντά, και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου, η είδηση περί θανάτου μου είναι αναληθής. Ευχαριστώ πολύ».

Μέσα στην παραζάλη του, θεώρησε εκλιπόντα τον Θανάση Μπουραντά και όχι το 63χρονο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που είχε γεννηθεί στα Ζάρκα Ευβοίας. Πέρασε αρκετή ώρα μέχρι να βρεθεί η άκρη του νήματος και ο πανεπιστημιακός και συγγραφέας Δημήτρης Μπουραντάς να ζητήσει συγγνώμη για τη «λάθος πληροφορία» που είχε.

Ολα ξεκίνησαν την Κυριακή το βράδυ, όταν γύρω στις 12 παρά τέταρτο έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία το δελτίο Τύπου του ΠΑΣΟΚ: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το θάνατο του Δημήτρη Μπουραντά, ενός συνεπούς αγωνιστή και διακεκριμένου στελέχους της δημοκρατικής παράταξης. Ο Δημήτρης Μπουραντάς έδωσε και στην τελευταία φάση της ζωής του μια σκληρή μάχη, όπως ήξερε να δίνει πάντα, υπερήφανος και αυθεντικός. Οι φίλοι του και η παράταξή του θα τον θυμόμαστε πάντα», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το συλλυπητήριο ανέβηκε και στο twitter του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Με έστειλαν στον Παράδεισο και μόνο μία “Κοινωνία των Πολιτών” μπορεί να συγκριθεί με αυτόν», δήλωνε χθες το μεσημέρι ο Δ. Μπουραντάς. Στο Facebook του αναφέρει: «Η θλιβερή αυτή είδηση, αν και εκ λάθους, στάθηκε αφορμή να δούμε πόσο εκτιμάει και αγαπάει ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα τον Δ. Μπουραντά ως προσωπικότητα αλλά και ως πολιτικό, ηγέτη της “Κοινωνίας Αξιών”, αφού τηλεφωνήματα, μηνύματα και παρεμβάσεις έφθασαν από όλα τα μέρη της Ελλάδος».

«Σάστισα»

Επικοινωνήσαμε με τον Δημήτρη Μπουραντά, καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος μας σχολίασε πώς παρακολούθησε στωικά το θάνατό του:

«Το σταθερό τηλέφωνο και τα κινητά της γυναίκας, της κόρης και του γιου μου χτυπούσαν συνεχώς από πολύ νωρίς το πρωί. Οταν βγήκα από την κρεβατοκάμαρα, τους αντίκρισα όλους να λένε: “Μην κλαις, δεν πέθανε, είναι μια χαρά”. Ανοιξα το δικό μου κινητό. Χιλιάδες αναπάντητες κλήσεις και μηνύματα. Προς στιγμή σάστισα. Μπήκα στο Διαδίκτυο. Αντίκρισα τις φωτογραφίες μου σε εκατοντάδες επαναλήψεις. Μετά, πήρα απόσταση. Ο χειρισμός της κρίσης απαιτεί να είσαι στωικός. Μετά, για λίγες ώρες έκανα συνεχώς τηλεφωνήματα για να τους πω πώς είναι στον Παράδεισο. Πολλοί ήταν θυμωμένοι: “Για το κλάμα που ρίξαμε, τους χρειάζεται μήνυση”, η πιο συνήθης ατάκα. Δεν έχουν δίκιο. Οι άνθρωποι άθελά τους με ταξίδεψαν στον ουρανό. Με έκαναν να δω πιο ξεκάθαρα τι υπάρχει εδώ κάτω. Να δω κατάματα το έλλειμμα αξιών, την ανοησία, το πώς τα σημαντικά πράγματα αφήνονται στο έλεος των ασήμαντων. Μ’ έκαναν να θυμηθώ τη ρήση του Νίτσε: “Ο,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό”. Οταν ξαναγύρισα στη Γη, περίμενα πολλές συγγνώμες. Ηρθε μόνο μία από τον Αρη Πορτοσάλτε, που υπήρξε και αυτός θύμα. Εγώ, πάντως, οφείλω συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντα Δημήτρη Μπουραντά και πολλά ευχαριστώ στους χιλιάδες ανθρώπους που με αγαπάνε. Σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, για τους περισσότερους ισχύει “τους φίλους σου τους κρίνεις στις χαρές σου και όχι στις λύπες σου”. Εύχομαι σε όλους υγεία, φρόνηση και σύνεση για μια Κοινωνία Αξιών».

Πηγή: enet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα