Μπαν Κι Μουν: Καμία πλευρά στη Συρία δεν θέλει συμβιβασμό

Με μελανά χρώαματα περιέγραψε την κατάσταση στη Συρία ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ο Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι η κατάσταση στη Συρία «αποτελεί τη μεγαλύτερη κρίση παγκοσμίως σε ανθρωπιστικό επίπεδο, στο επίπεδο της ειρήνης και της ασφάλειας».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού ενημέρωσε τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τις εξελίξεις στη συριακή κρίση, ανέφερε ότι καμία πλευρά στη σύρραξη αυτή δεν δείχνει πρόθυμη να επιδιώξει ένα συμβιβασμό.

«Καλώ

εντόνως τη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να επιδείξουν την ηγεσία, το όραμα και την ευελιξία που απαιτούνται για να τερματιστεί αυτή η σύρραξη», υπογράμμισε ο γγ του ΟΗΕ..

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα έρχονται έπειτα από την έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην οποία καταγράφεται ότι η συριακή κρίση έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη κρίση προσφύγων παγκοσμίως, αφού έχει εξαναγκάσει το 40% του πληθυσμού της Συρίας να εγκαταλείψει τις εστίες του.

Περισσότεροι από εννέα εκατομμύρια Σύροι έχουν εκτοπιστεί από την έναρξη της σύγκρουσης που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, σημείωσε η UNHCR.

The post Μπαν Κι Μουν: Καμία πλευρά στη Συρία δεν θέλει συμβιβασμό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα