Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής για το Κυπριακό: Πλησιάσαμε στη διαδικασία του «πάρε-δώσε»

Πλησίασαν στη διαδικασία του «πάρε-δώσε» οι διαπραγματεύσεις με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι.

Στις συνομιλίες, οι οποίες διήρκεσαν δυόμιση ώρες, ο κ. Οζερσάι δήλωσε ότι παρέδωσε γραπτώς στην ελληνοκυπριακή πλευρά τις απόψεις της τουρκικής πλευράς, ενώ συζήτησαν την εκλογή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και το πώς θα λαμβάνονται οι αποφάσεις σε επίπεδο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Μάλιστα, ανέφερε γραπτώς ότι συζητήθηκαν και περιουσιακά ζητήματα, στα οποία, παρότι και οι δύο πλευρές έχουν

ευαισθησίες, πρέπει να δεχθούν τις κύριες παραμέτρους του ΟΗΕ ώστε να υπάρχει πρόοδος.

Όπως ανέφερε ο κ. Οζερσάι, το περιουσιακό θα επηρεάσει κόσμο, προσθέτοντας ότι η συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος έλαβε υπόψη «την προστασία της διζωνικότητας», κατά την έκφρασή του.

«Αν ρωτάτε αν υπάρχει συναίνεση για τα θέματα αυτά, υπάρχει συναίνεση για την επίλυση κάποιων βασικών σημείων όσο το δυνατόν συντομότερα. Αν υπήρχε πλήρης συναίνεση για τα θέματα αυτά, το κυπριακό πρόβλημα θα είχε ήδη λυθεί», είπε.

Τέλος, ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής ανακοίνωσε την απόφαση του ΟΗΕ ότι οι συναντήσεις θα συνεχιστούν με πήγαινε-έλα και σημείωσε ότι οι διαπραγματευτές θα συναντηθούν εκ νέου το πρωί της 24ης Μαρτίου.

The post Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής για το Κυπριακό: Πλησιάσαμε στη διαδικασία του «πάρε-δώσε» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα