Ακροδεξιό περιοδικό… ξεπούλησε στη Γαλλία, παρά το μποϊκοτάζ που υπέστη

Η δυσφήμιση απ’ ό,τι φαίνεται είναι μάλλον η… καλύτερη διαφήμιση. Την παλιά αυτή αρχή δικαίωσε η περίπτωση του εβδομαδιαίου ακροδεξιού περιοδικού « Minute» που κυριολεκτικά… ξεπούλησε στο Παρίσι πάρα το μποϊκοταζ που δέχτηκε.

Συγκεκριμένα το περιοδικό είχε τυπώσει σαράντα χιλιάδες αντίτυπα, με το άκρως προκλητικό εξώφυλλο για την Γαλλίδα υπουργό Δικαιοσύνης με τίτλο: «Σκανδαλιάρα σαν τον πίθηκο, η Τομπιρά ξαναβρήκε την μπανάνα».

Η ρατσιστική επίθεση που εξαπέλυσε το περιοδικό «Minute» έγινε ανάρπαστη από άποψη πωλήσεων, ενώ εκτός από την οικογένεια της Τομπιρά έφερε σε δύσκολη θέση

και την κυβέρνηση Ολάντ.

Έρευνα έχει διατάξει ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Μαρκ Ερό για το συγκεκριμένο θέμα.

Παράλληλα, και τα κόμματα εξέφρασαν την αντίθεση τους σε τέτοιου είδους ρατσιστικές συμπεριφορές, την ώρα που λεκτικός «πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην υπουργό και την διεύθυνση του περιοδικού.

Όπως ανέφερε η Κριστιάν Τομπιρά σε συνέντευξή της στο κανάλι «France 2», «θέλουν να με εκδιώξουν από την ανθρώπινη οικογένεια, αρνούνται ότι ανήκω στο ανθρώπινο είδος», χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά βίαιο το εξώφυλλο.

Από την αντιπέρα όχθη, η διεύθυνση του περιοδικού κάνει λόγο για σάτιρα, υπογραμμίζοντας πως θα συνεχίσει να πωλείται κανονικά εφόσον δεν υπάρχει δικαστική απόφαση για απαγόρευση της κυκλοφορίας του.

Ωστόσο η Τομπιρά δεν προτίθεται να κάνει μήνυση, ενώ αναφέρει και μηνύματα συμπαράστασης που έχει δεχτεί, λέγοντας: ««Εγώ αντέχω το σοκ, αλλά είναι βίαιο για τα παιδιά μου, για τους δικούς μου ανθρώπους»

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας βρίσκεται στο στόχαστρο εξαιτίας του νομοσχεδίου που εισήγαγε στο Κοινοβούλιο και επιτρέπει τους γάμους ομοφυλοφίλων.

Παρόλο που στην Γαλλία οι ρατσιστικές ύβρεις τιμωρούνται με φυλάκιση έως 6 μηνών και πρόστιμο έως 25.000 ευρώ, το ακροδεξιό περιοδικό συνεχίζει να προκαλεί στο Διαδίκτυο καθώς υπήρξε το ακόλουθο μήνυμα από την διεύθυνση του περιοδικού: στο επόμενο τεύχος θα προσφέρουμε μία μπανάνα…

The post Ακροδεξιό περιοδικό… ξεπούλησε στη Γαλλία, παρά το μποϊκοτάζ που υπέστη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα