Αστυνομικοί εντός της αίθουσας της Ολομέλειας για να επιβάλλουν την τάξη!

Μια διάταξη η οποία… «ανοίγει την πόρτα» της Ολομέλειας της Βουλής στους αστυνομικούς ούτως ώστε να να διασφαλίσουν την τάξη των συνεδριάσεων περιέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την 5η παράγραφο του άρθρου 25 του σχεδίου νόμου που συζητείται σήμερα στη Βουλή: «Η υπηρεσία Ασφάλειας

Βουλής των Ελλήνων έχει την ευθύνη της ασφάλειας του κτιρίου της Βουλής και των Υπηρεσιών της, καθώς και της διασφάλισης της τάξης κατά τις συνεδριάσεις της, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και τις οδηγίες του Προέδρου της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω υπηρεσία προϋπήρχε προκειμένου να προφυλάσσει την Βουλή από εξωτερικούς κινδύνους, υπήρχε κενό όμως για την δράση της εντός της Ολομέλειας ή κατά την διάρκεια συνεδρίασης των επιτροπών. Αυτό γιατί ποτέ δεν παρουσιάστηκε η ανάγκη να παρέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις λόγω των πολιτικών αντιπαραθέσεων των στελεχών των κοινοβουλευτικών ομάδων. Όμως, η συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής φαίνεται ότι αλλάζει «τους όρους του παιχνιδιού». Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό με τον προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη να ζητά την παρέμβαση του Φρουράρχου όταν βρέθηκε ενώπιον απειλητικής συμπεριφοράς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χ.Α.

Σε κάθε περίπτωση όμως, για να εφαρμοστεί η διάταξη του νομοσχεδίου απαιτείται η τροποποίηση του Κανονισμού λειτουργίας του Σώματος κάτι άλλωστε που επισημαίνει και η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής σημειώνοντας ότι «συµφώνως προς την παρ. 5 του άρθρου 11 του Κανονισµού της Βουλής (Μέρος Κοινοβουλευτικό) σχετικώς µε τις αρµοδιότητες του Προέδρου της Βουλής, «Ο Πρόεδρος της Βουλής µεριµνά για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Βουλής και των χώρων της, στο όνοµα της οποίας ασκεί την αστυνοµική εξουσία. Καθορίζει τη δύναµη της αστυνοµίας και εγκρίνει το προσωπικό της που πρέπει να υπηρετεί στη φρουρά της Βουλής, η οποία και τελεί αποκλειστικά υπό τις διαταγές του». Η διάταξη του Κανονισµού της Βουλής έχει ευρύτερο περιεχόµενο και, ως εκ τούτου, η διάταξη του Νομοσχεδίου πρέπει να προσαρµοσθεί σε αυτή».

The post Αστυνομικοί εντός της αίθουσας της Ολομέλειας για να επιβάλλουν την τάξη! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα