Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και μουφτής: Η συνύπαρξη στην Κύπρο είναι μονόδρομος

Η συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο είναι μονόδρομος και δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική εκτός από τη συνεργασία και την επικοινωνία, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο μουφτής Ταλίπ Αταλάι, έπειτα από συνάντηση τους.

Η συνάντηση των δύο θρησκευτικών ηγετών έγινε στην κατοικία του Σουηδού πρέσβη, Κλάους Γκίερσοου, και ο μουφτής ήρθε στις περιοχές ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα κατεχόμενα.

Η ανακοίνωση καλωσορίζει την αποφασιστικότητα των ηγετών των δύο κοινοτήτων

να αρχίσουν ξανά διαπραγματεύσεις με τρόπο αποδοτικό και διατυπώνεται η ελπίδα ότι θα φθάσουν σε μια λύση, όπως αυτή έχει εκφραστεί μέσα από την κοινή ανακοίνωση της 11ης Φεβρουαρίου.

«Η πίστη μας στο Θεό είναι η ελπίδα μας. Σε Αυτόν στρεφόμαστε γιατί τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν πιστεύεις στο Θεό», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έστειλε το μήνυμα ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες στο νησί συνεργάζονται και υπάρχει μεταξύ τους αγάπη και αλληλοκατανόηση.

Επίσης τόνισε ότι ο ρόλος της Άγκυρας στις συνομιλίες είναι ζωτικής σημασίας.

Από την πλευρά του ο μουφτής δήλωσε ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες στέλνουν μήνυμα ειρήνης και μιλούν διαφορετική γλώσσα από τους πολιτικούς.

Ο Ταλίπ Αταλάϊ έχει γεννηθεί στην επαρχία Εντερμλί της Τουρκίας και εγκαταστάθηκε με τους γονείς του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου μετά το 1974.

The post Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και μουφτής: Η συνύπαρξη στην Κύπρο είναι μονόδρομος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα