Αποσύρθηκε από τον Αθανασίου η τροπολογία για τις ναυτιλιακές μετοχές

Απέσυρε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, την επίμαχη διάταξη, που εξαιρούσε τις ναυτιλιακές μετοχές από το να δηλώνονται στο «πόθεν έσχες» και είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνο βουλευτών της αντιπολίτευσης, αλλά και της συγκυβέρνησης.
«Το σκεπτικό της τροπολογίας ήταν μόνο οι αυξήσεις του κεφαλαίου να γίνονται ευκολότερα και με μεγαλύτερη ταχύτητα, και καμιά υπόγεια διαδρομή ή εύνοια δεν υπέκρυπτε η κατάθεση της. Για να μην υπάρχει καμία απολύτως σκιά αποσύρεται» δήλωσε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε ότι ενδεχομένως -και αφού γίνει

διαβούλευση με τα κόμματα- μπορεί να έρθει ως βασικό άρθρο νομοσχεδίου στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης των επενδύσεων.

Απαντώντας σε επικρίσεις για φωτογραφική διάταξη και ύποπτες συναλλαγές, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής για τη διαφάνεια και παρέπεμψε στις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όσο και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, για μηδενική ανοχή στη διαφθορά.
«Αναγκαστήκατε να αποσύρετε μια τροπολογία με οσμή διαπλοκής γιατί σας πήραμε έγκαιρα χαμπάρι και ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες» σχολίασε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και πρόσθεσε:
«Παραμένουν όμως τα ερωτηματικά, ποια συμφέροντα θέλατε να ευνοήσετε με αυτή την τροπολογία, η οποία δεν είχε την υπογραφή του συναρμόδιου υπουργού Οικονομικών, του κ. Στουρνάρα, και ήταν άκυρη».
Επιπλέον, κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επεδίωξε να ευνοήσει συγκεκριμένα εφοπλιστικά συμφέροντα που έχουν στη διάθεσή τους και μέσα ενημέρωσης και την προειδοποίησε ότι δεν θα περάσει από τη Βουλή ενδεχόμενη επαναφορά της τροπολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα