Μέχρι τέλος του μήνα για προσκόμιση δικαιολογητικών στις εφορίες

Με τα νεύρα των φορολογουμένων παίζουν στο υπουργείο Οικονομικών, που τους λέει «μη συνωστίζεστε» στις εφορίες, δίνοντάς τους όμως περιθώριο μόλις δύο εργάσιμων ημερών επιπλέον, για να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που τους ζητά η εφορία για τη δήλωση Ε1 που υπέβαλαν.

Παρότι πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν καν ειδοποιηθεί ότι πρέπει να προσέλθουν στις εφορίες για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, αφού η σχετική ενημέρωση αναγράφηκε στη δήλωση Ε1 που φυλάσσεται στο taxisnet λίγες μέρες μετά την υποβολή της και εν αγνοία

των υπόχρεων, ο υφυπουργός Οικονομικών κ.Μαυραγάνης εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ορίζει ότι:

«Για τους φορολογούμενους που μετά την εμπρόθεσμη ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης έχουν ειδοποιηθεί να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά της δήλωσής τους στις Δ.Ο.Υ., λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται και προκειμένου να υπάρχει ομαλή διεκπεραίωση της σχετικής διαδικασίας, ως καταληκτική ημερομηνία προσκόμισης αυτών των δικαιολογητικών στις Δ.Ο.Υ., ορίζεται η 30ή Σεπτεμβρίου 2013».

Το υπουργείο Οικονομικών είχε παράσχει διορία μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου σε 340.788 φορολογούμενους για να προσκομίσουν στις εφορίες τα παραστατικά που υπέβαλαν με το Ε1 προκειμένου να εκκαθαρισθούν οι φορολογικές δηλώσεις τους.

Και ενώ οι φορολογούμενοι σπεύδουν στις εφορίες για να ελεγχθούν ή στέλνουν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά οι εφορίες εκκαθαρίζουν τις δηλώσεις με ρυθμούς… χελώνας!
Από τους 340.788 φορολογουμένους που έχουν κληθεί για έλεγχο μόνο οι 46.391 έχουν παραλάβει εκκαθαριστικά!

Από το υπουργείο λέγεται ότι από τους φορολογουμένους που ειδοποιήθηκαν να προσκομίσουν για έλεγχο στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. τα δικαιολογητικά των φορολογικών τους δηλώσεων, μόνο οι 121.404 (που αντιστοιχούν σε ποσοστό 35,6%) ανταποκρίθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι 219.384, οι οποίοι αντιστοιχούν στο , δεν προσήλθαν! Παραβλέπουν ίσως όμως ότι στους φορολογούμενους που … κατηγορούνται ότι «δεν ανταποκρίθηκαν» περιλαμβάνονται πολλοί που έστειλαν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά στις Δ.Ο.Υ.

Keywords
Τυχαία Θέματα