Bild: Ούτε σταγόνα στον ωκεανό το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η γερμανική εφημερίδα «Bild» προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως όσο οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να μην υλοποιούνται, η Ελλάδα είναι αδύνατον να λύσει τα προβλήματά της με ένα πρωτογενές πλεόνασμα.

Ειδικότερα, ο συντάκτης του συγκεκριμένου άρθρου, τονίζει ότι ακόμη στην Ελλάδα ανθεί παντού η διαφθορά και πως οι γραφειοκράτες εξακολουθούν να μην εργάζονται

όπως πρέπει. Από τα πυρά του άρθρου δεν ξέφυγαν ούτε τα συνδικάτα, τα οποία όπως αναφέρεται μπλοκάρουν μία ελεύθερη αγορά εργασίας.

Η επίθεση συνεχίζεται από τον συντάκτη, ο οποίος αναφέρει πως «Η Ελλάδα ζει με δανεικά. Το χρέος ανέρχεται στο 175 % του ΑΕΠ. Το μίνι πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ούτε καν μια σταγόνα στον ωκεανό».

Όπως αναφέρει και η Deutsche Welle όποιος αγοράζει ελληνικά ομόλογα, το κάνει λιγότερο επειδή εμπιστεύεται τους Έλληνες ότι θα επιλύσουν γρήγορα τα προβλήματά τους, αλλά αντιθέτως ποντάρει στο ότι εντέλει οι άλλοι θα πληρώσουν. Η Ελλάδα έχει μακρύ δρόμο μπροστά της. Σήμερα δεν υπάρχει ακόμη λόγος για πανηγυρισμούς».

Από την πλευρά της η Stuttgarter Zeitung αναφέρει ότι το ελληνικό χρέος συνεχίζει να αυξάνεται και «καταπνίγει κάθε μελλοντική ανάπτυξη». Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται ότι πρωτογενές πλεόνασμα που πιστοποιήθηκε τώρα στο αναφερθέν ύψος και το οποίο δεν περιλαμβάνει τους τόκους, δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα «στατιστικό τρικ».

«Είναι σημαντικό μόνο για το λόγο ότι οι χώρες της Ευρωζώνης συνέδεσαν με αυτό περαιτέρω ελαφρύνσεις για το χρέος», αναφέρει και προσθέτει ότι η συζήτηση για την μακροπρόθεσμη διάσωση της Ελλάδας ξεκινά μόλις τώρα.

The post Bild: Ούτε σταγόνα στον ωκεανό το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα