ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Παπούλιας αρνείται να υπογράψει διάταγμα για τους πλειστηριασμούς

Των Γιάννη Βασιλακόπουλου, Θ. Δαφέρμου

Η Τρόικα έφυγε χωρίς συμφωνία. Ο πρωθυπουργός δεν ταξίδεψε στο Μπακού για την συμφωνία ( του αγωγού TAP ). Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να έχει απειλήσει με παραίτηση και μη υπογραφή, από αυτόν, καμιάς Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που να αφορά, ειδικά το θέμα των πλειστηριασμών. Και αυτό δεν έγινε στο πλαίσιο, μόνον μιας συνάντησης των δυο ανδρών: Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα στο σπίτι του Προέδρου

στην οδό Ασκληπιού, στη Νεάπολη Εξαρχείων. Το «μενού» του γεύματος περιείχε πάλι… πλειστηριασμούς. Ο πρωθυπουργός εισέπραξε και πάλι την άρνηση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.

Και δεύτερη άγνωστη συνάντηση Σαμαρά-Παπούλια – Όλο το παρασκήνιο μετά τη βλάβη του πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Ειδικότερα, αναφορικά, με το ταξίδι στο Μπακού υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου. Μετά την βλάβη που παρουσιάστηκε στα πτερύγια καμπυλότητας του Embaer Legacy και την αναβολή εν τέλει του ταξιδιού, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την ανοργανωσιά που διαπίστωσε καθώς δεν υπήρχε ούτε… plan b, ώστε να είναι έτοιμο εφεδρικό αεροσκάφος προκειμένου να καταφέρει να πραγματοποιηθεί η πτήση και ο πρωθυπουργός μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Ενεργείας να βρίσκονται σήμερα στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν και να υπογράψουν την πολυδιαφημισμένη σύμβαση για τον αγωγό TAP.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβαση αυτή θα αποτελούσε για τον κ. Σαμαρά ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στη Σύνοδο Κορυφής που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο, συμφώνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τόσο το διπλωματικό όσο και το ενεργειακό «παιχνίδι», πίσω από αυτές τις εξελίξεις βλέπουν το τον Γερμανών.

Η αναπομπή από την Κομισιόν της πώληση της ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους, (που θα ήταν η συμβολή της Ελλάδας στον TAP και τελικά δεν υπάρχει) σε συνδυασμό με τις πιέσεις που ασκούνται στην Ουκρανία – την οποία οι Γερμανοί θέλουν ως … τοποτηρητή τους στην πάλαι ποτέ Σοβιετική επικράτεια για να υπογράψει το σύμφωνο σύνδεσης με την Ε.Ε - δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της κατασκευής του αγωγού TAP.

Προσθέτουν μάλιστα ότι η εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού να μην μπορεί να πετάξει στο Μπακού προκειμένου να υπογράψει μια τόσο σημαντική συμφωνία για τη χώρα δημιουργεί τεράστια προβλήματα για την αξιοπιστία της Ελλάδας.
Μπορεί το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού να συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου αμέσως μετά την αναβολή του ταξιδιού, προκειμένου να δοθούν κατευθύνσεις για την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, ωστόσο το συμβάν αυτό φαίνεται οτι είναι πιθανόν θα αποτελέσει την αφετηρία ανεξέλεγκτων γεγονότων.

The post ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Παπούλιας αρνείται να υπογράψει διάταγμα για τους πλειστηριασμούς appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα