Κολλάτος: Για μια αφίσα με βάλανε σε ένα βρώμικο κτίριο σαν να είμαι μεγάλος εγκληματίας

«Η Μέρκελ μπορεί να είναι σύμβολο Ελληνικό, μου είπε ο διοικητής της Αστυνομίας», αναφέρει αποκλειστικά στο «Π» ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος, ο οποίος δικάζεται σήμερα στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, για προσβολή των συμβόλων του ελληνικού Έθνους.

Ο κ. Κολλάτος, συνελήφθη με αφορμή δύο πανό κατά της Μέρκελ και του Χίτλερ, που

κρέμασε έξω από το σπίτι του στο Κολωνάκι, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την γερμανική πρεσβεία. Τα πανό που ανάρτησε στο μπαλκόνι του, περιείχαν αντιναζιστικό περιεχόμενο και συγκεκριμένα το ένα έγραφε «27 Απριλίου 1941, οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα, αντισταθήκαμε» και το άλλο «Απρίλιος 2013 οι Γερμανοί είναι στην Αθήνα, κοιμόμαστε».

Ο γνωστός σκηνοθέτης ανέφερε για τη σύλληψή του ότι «ήταν μια ταλαιπωρία. Με βάλανε σε ένα βρώμικο κτίριο σαν να είμαι μεγάλος εγκληματίας. Και όλα αυτά για μια αφίσα».

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Δημήτρης Κολλάτος συλλαμβάνεται. Ο λόγος της πρώτης του σύλληψης ήταν μία σημαία στο μπαλκόνι, που απεικονίζει μια γερμανική μπότα να πατάει την ελληνική σημαία και να αφήνει ένα ματωμένο αποτύπωμα.

Της Φούλβια Ανδρούτσου

Keywords
Τυχαία Θέματα