«Ο δρόμος είναι μακρύς για να ανακάμψει η Μυρτώ»-Τι δήλωσε στο «Π» ο πατέρας της 15χρονης από την Πάρο

Η ιστορία της Μυρτούς είναι μία ακόμη που γράφτηκε στις μελανές σελίδες του βιβλίου με τα απάνθρωπα περιστατικά στη χώρας μας. Η είδηση ότι ένα 15χρονο κορίτσι υπέστη βάναυση κακοποίηση από Πακιστανό στη Χρυσή Ακτή της Πάρου έσκασε σα βόμβα στην ελληνική κοινωνία και εξόργισε χιλιάδες οικογένειες. Ποια μάνα και ποιος πατέρας δεν καταδίκασε το γεγονός; Ποια μάνα και ποιος πατέρας δεν βρέθηκε στη θέση των γονιών της Μυρτούς, των γονιών που έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Η 15χρονη, η οποία παραμένει σε κώμα, δίνει αγώνα για να πάρει και πάλι τη ζωή στα χέρια της. Η Μυρτώ, η οποία νοσηλεύεται

στον Ευαγγελισμό, υποβάλλεται σε εξειδικευμένες εξετάσεις, ώστε να κατανοήσουν οι γιατροί την ακριβή κατάσταση του εγκεφάλου της και να εντοπίσουν τα «αδρανή σημεία».

Η οικογένειά της, αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της και κάνουν ό,τι μπορούν για να δώσουν ερεθίσματα στον εγκέφαλο της κοπέλας. Της μιλούν, της διαβάζουν και της βάζουν ακουστικά για να ακούει την αγαπημένη της μουσική.

Το «Π» επικοινώνησε με τον πατέρα της 15χρονης, για να ενημερωθεί και να ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας της Μυρτούς. Ένα ολόκληρο έθνος άλλωστε, περιμένει τα χαρμόσυνα νέα, ότι η Μυρτώ είναι καλά. Έχει αποδείξει τόσους μήνες άλλωστε, πως είναι παλικάρι.

«Ο δρόμος είναι μακρύς για να ανακάμψει η Μυρτώ. Η διαδικασία είναι πολύ αργή. Δεν υπάρχει επέμβαση. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Η Μυρτώ είναι στην κατάσταση που ξέρετε. Όταν θα έχουμε κάτι δεδομένο, θα γίνει γνωστό. Μισές κουβέντες δεν είναι σωστό να λέγονται. Όταν θα έρθει η ώρα, θα τα πούμε», μας είπε ο πατέρας της 15χρονης που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της κόρης του.

Είθε η ώρα αυτή να έρθει σύντομα, γιατί πέρα από την οικογένεια της Μυρτούς, θα χαρεί και το πανελλήνιο, που παρακολουθεί μέσα από site, εφημερίδες και άλλα μέσα την εξέλιξη της υγείας της 15χρονης και προσεύχεται να ξημερώσει μια καινούργια, αισιόδοξη μέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα