ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως έστηναν παγίδα στον Σαμαρά

Ρεπορτάζ Γιάννης Βασιλακόπουλος και Θοδωρής Δαφέρμος

Οι υπόγειες διαδρομές ανθρώπων που βρίσκονται στον κύκλο του πρωθυπουργού και της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο του ακροδεξιού χώρου, άρχισαν πολλούς μήνες πριν από τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Είναι γνωστό στους νομικούς κύκλους της χώρας ότι το μανιάτικο «λόμπι» νομικών είναι πανίσχυρο και κινεί τα νήματα στον χώρο της Δικαιοσύνης. Ετσι μπορεί να εξηγηθεί η διασύνδεση του Τάκη Μπαλτάκου με ανθρώπους

της Χρυσής Αυγής, που σημαίνοντα ρόλο, όπως ισχυρίζονται τουλάχιστον πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στην ηγετική ομάδα της ακροδεξιάς οργάνωσης, διαδραμάτιζε ο αδερφός του αρχηγού του Ν. Μιχαλολιάκου και γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών, Τάκης Μιχαλόλιας.

Την εποχή που ο Αντώνης Σαμαράς είχε αποφασίσει το κλείσιμο της ΕΡΤ με τον τρόπο που πλέον όλοι γνωρίζουμε, ο κ. Μπαλτάκος τότε είχε απευθυνθεί προς τη ΔΗΜΑΡ και τον γραμματέα της, Σπύρο Λυκούδη, και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό της, Ν. Τσούκαλη, που αντιδρούσαν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, λέγοντάς τους: «Δυστυχώς, όπως είναι οι δημοσκοπήσεις, δεν το θέλουμε, αλλά θα αναγκαστούμε να κάνουμε κυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή». H φράση αυτή δεν ήταν τυχαία και θεωρήθηκε μέσο εκβιασμού προς τη ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Τάκης Μπαλτάκος και Τάκης Μιχαλόλιας γνωρίζονται από πολύ παλιά και οι σχέσεις τους θεωρούνται κάτι παραπάνω από άριστες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος την άνοιξη του 2013 κάτω από άκρα μυστικότητα είχε εξουσιοδοτήσει τον αδερφό του για τη στρατολόγηση στελεχών με κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση (δικηγόροι, γιατροί, πρώην στρατιωτικοί κ.λπ.) που θα διαθέτουν «στρογγυλεμένο» και «καθωσπρέπει» λόγο, όταν απευθύνονται στο σύνολο του ελληνικού λαού, έχοντας παράλληλα την ικανότητα να χρησιμοποιούν αντιμεταναστευτικές κορώνες και μισαλλόδοξα συνθήματα προς τον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης.

Αλλωστε, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής γνώριζε από την αρχή ότι με την υπάρχουσα κοινοβουλευτική του ομάδα, ο δρόμος του δεν θα ήταν μακρύς. Με αυτόν τον σχεδιασμό γινόταν εφικτό το σενάριο συγκυβέρνησης, όποτε και αν γίνονταν οι εκλογές μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής. Οι σχεδιασμοί αυτοί είχαν, όμως, άδοξο τέλος στο άκουσμα της δολοφονίας του Π. Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013. Από εκεί και πέρα ξεκινά, όμως, ένας άλλος γύρος διαπραγματεύσεων, προϊόν του οποίου αποτελεί και η υποκλαπείσα συνομιλία Κασιδιάρη - Μπαλτάκου. Με τις προφυλακίσεις της ηγετικής ομάδας του ακροδεξιού μορφώματος και τους υπόλοιπους βουλευτές του να βρίσκονται και εκείνοι ένα βήμα πριν από τον Κορυδαλλό, τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν.

Ποτέ, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», δεν σταμάτησε η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα βίντεο που φέρεται να έχει στα χέρια του αυτήν τη στιγμή ο Ηλίας Κασιδιάρης, που απειλεί ότι θα δημοσιοποιήσει, ανέρχονται σε οκτώ. Μεταξύ των συνομιλητών που έχουν ηχογραφηθεί είναι βουλευτές της ΝΔ (από την καραμανλική πτέρυγα οι περισσότεροι), οι οποίοι φέρονται να έχουν στοχοποιήσει ως ιθύνοντα νου της στρατηγικής που έχει εξαπολύσει το Μέγαρο Μαξίμου εναντίον της ΧΑ τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Υπάρχει μια ηχογραφημένη συνομιλία που, αν βγει στο φως -όπως λένε κύκλοι του ακροδεξιού μορφώματος-, πρόκειται να προκαλέσει τεκτονικό σεισμό στο πολιτικό σύστημα, καθώς κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας λίγες μέρες μετά την προφυλάκιση των έξι στελεχών της Χρυσής Αυγής φέρεται να στέλνει μήνυμα προς τους έγκλειστους, λέγοντας πως «ο μεγάλος στο εξάμηνο θα σας βγάλει».

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εξηγηθεί και η επιλογή του χρόνου δημοσίευσης της υποκλαπείσας συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη. Στελέχη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να εκβιάσουν για την αποφυλάκιση των στελεχών τους, χωρίς ωστόσο να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς με βούλευμα δύο μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο παρατάθηκε η προφυλάκιση των ήδη κρατουμένων χρυσαυγιτών. Εκείνος, όμως, που βγήκε κερδισμένος από την υπόθεση Μπαλτάκου φέρεται να είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος ήταν να κληθεί σε απολογία από την αρμόδια ανακρίτρια στις 10 Απριλίου, με τις πληροφορίες να τον θέλουν να προφυλακίζεται, ωστόσο ποτέ δεν έφτασε η κλήση του.

Πάντως, μετά την απαγόρευση της δημοσιοποίησης υποκλαπέντος υλικού, οι χρυσαυγίτες έχουν έρθει ήδη σε επαφή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, με ιστότοπους του εξωτερικού (ρωσικής επιρροής), στις οποίες μπορεί να δημοσιοποιηθεί το υλικό χωρίς η κυβέρνηση να μπορεί να τους ελέγξει και να τους το απαγορεύσει.

Ρεπορτάζ από την εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» που κυκλοφορεί

The post ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως έστηναν παγίδα στον Σαμαρά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα