Αποφασισμένος για το ΣΑΕ ο Άκης Γεροντόπουλος

Τελικά η υπόθεση του ΣΑΕ, έχει εξελιχθεί σε «καυτή πατάτα» για τον κάθε αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών, με αποτέλεσμα, οσονούπω να συμπληρώνεται χρόνος από το «πάγωμα» της λειτουργίας του.

Η παύση λειτουργίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, δεν είχε γίνει αδικαιολόγητα, καθώς ο οργανισμός ούτε έργο είχε να δείξει τα τελευταία χρόνια, μήτε είχε καταφέρει να γίνει «αποδεκτός» από μεγάλη μερίδα του απανταχού Ελληνισμού.

Όμως επειδή,

η λειτουργία ενός τέτοιου θεσμού θεωρείται επιβεβλημένη και επειδή από την άλλη η Ελλάδα δεν μπορούσε να διαθέτει κονδύλια εκατομμυρίων για την (προβληματική) λειτουργία του, επεκράτησε μία πρόταση και εκεί επάνω βασίστηκε το υπουργείο Εξωτερικών για την επαναλειτουργία του θεσμού.

Η πρόταση, δεν ήταν άλλη παρά η αυτοχρηματοδότηση του θεσμού! Δηλαδή να βρεθούν τρόποι τέτοιοι, ώστε το ΣΑΕ να λειτουργεί με κεφάλαια που μεριμνά να βρισκει το ίδιο.
Επ’ αυτού, απ’ ότι έχει γίνει γνωστό, κατατέθηκε πέρυσι στο υπουργείο Εξωτερικών μία μελέτη για τη δημιουργία φορέα, που μέσω των εργασιών του θα συγκεντρώνονται τα κεφάλαια για τη λειτουργία του θεσμού. Τώρα, καλείται ο νυν αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γεροντόπουλος, να θέσει υπό… μάλης την «καυτή πατάτα»! Και δείχνει αποφασισμένος!

Το ευτύχημα της όλης υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν σήμερα στο ΣΑΕ άνθρωποι, που ενδιαφέρονται να δουλέψουν (χωρίς αμοιβή και ανταμοιβή!) προσωπικότητες του Ελληνισμού της Διασποράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα