Πολίτες κατά της επανεκλογής των νυν δημάρχων τους

Δύσκολα θα τα βρουν πολλοί εν ενεργεία δήμαρχοι σύμφωνα με στοιχεία μέτρησης της κοινής γνώμης. Δύσκολα όμως θα είναι και για τα πολιτικά κόμματα αφού από την μια η αποτυχία των δημάρχων αποδίδεται στο εναγκαλισμό που αυτοί έχουν από τα κόμματα κι από την άλλη, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, θα κληθούν να βρουν ανεξάρτητες προσωπικότητες να διεκδικήσουν δημαρχιακούς θώκους στις εκλογές του Μαΐου!

Σε πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Κάπα Research

-Το 62,9% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν θέλουν να επανεκλεγεί ο σημερινός δήμαρχος

έναντι του 27,1% που δηλώνουν να επανεκλεγεί.
Παράλληλα το 59,3% δηλώνουν ότι έχουν «μάλλον αρνητική» ή «αρνητική» γνώμη για το σημερινό δήμαρχο έναντι 37,8% που έχουν «μάλλον θετική» ή «θετική» γνώμη.
Σε επίπεδο περιφερειαρχών, το 58,9% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν θέλουν να επανεκλεγεί ο σημερινός περιφερειάρχης έναντι 27,3% που δηλώνουν ότι θέλουν να επανεκλεγεί. Επιπλέον το 54,1% δηλώνουν ότι έχουν «μάλλον αρνητική» ή «αρνητική» γνώμη για το σημερινό περιφερειάρχη έναντι 39,1% που έχουν «μάλλον θετική» ή «θετική» γνώμη.

Κι όπως στέρξει να χειροκροτήσει την εν ενεργεία δημοτική αντιπολίτευση μάλλον χάνει καθώς αρνητική φαίνεται να είναι η εικόνα και για τις αντιπολιτεύσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, το 56,1% των πολιτών δηλώνουν ότι δεν τους εκφράζει «κανένας από τους δύο» .

Γ. Σπ. Π.

Keywords
Τυχαία Θέματα