Αποφασισμένες οι ΗΠΑ να στείλουν απεσταλμένο στην Β. Κορέα για να απελευθερώσει κρατούμενο

Την πρόθεση να στείλει απεσταλμένο στην Πιονγκγιάνγκ είναι η Ουάσινγκτον προκειμένου να φέρει πίσω σε αμερικανικό έδαφος έναν Αμερικανό κρατούμενο του Βορειοκορεατικού καθεστώτος.

«Προσφερόμαστε να στείλουμε τον πρέσβη Κίνγκ στην Πιονγκγιάνγκ για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του κ.Μπάε» , ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας του. «Αναμένουμε ταχεία απάντηση», πρόσθεσε. Ο ίδιος αξιωματούχος εξέφρασε την ελπίδα ότι η απόφαση των αρχών της Βόρειας Κορέας να επιτρέψουν στον Αμερικανό πολίτη να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου είναι «ένα σημάδι της προθυμίας τους να τον

απελευθερώσουν».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν πολύ» για την κατάσταση της υγείας του κ. Μπάε και κινούνται «ενεργά» για την απελευθέρωσή του. «Συνεχίζουμε να καλούμε τις αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας να χορηγήσουν αμνηστία στον κ. Μπάε και να τον απελευθερώσουν άμεσα» συμπλήρωσε.

Ο Κένεθ Μπάε κορεατικής καταγωγής αμερικανός πολίτης, εμφανίστηκε τη Δευτέρα με τη γκρίζα στολή της φυλακής, πλαισιωμένος από δύο φρουρούς, σε συνέντευξη Τύπου όπου παραδέχθηκε την ενοχή του, ζητώντας από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να τον βοηθήσει να βρει την οικογένειά του «το συντομότερο», όπως μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο 45χρονος Μπάε , συνελήφθη στις 3 Νοεμβρίου του 2012 στο λιμάνι της πόλης Ράσον στα βορειοανατολικά της χώρας, και καταδικάστηκε σε δεκαπέντε χρόνια με την κατηγορία της προσπάθειας να «ανατρέψει» το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

The post Αποφασισμένες οι ΗΠΑ να στείλουν απεσταλμένο στην Β. Κορέα για να απελευθερώσει κρατούμενο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα