Απίστευτο: Το (γαλλικό) ασθενοφόρο άργησε να πάρει τον Παπαστάμκο!


Του Γιάννη Βασιλακόπουλου
Η καθυστέρηση του ασθενοφόρου που μετέφερε τον Έλληνα ευρωβουλευτή Γιώργο Παπαστάμκο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Στρασβούργο, όπου από χθες δίνει την πιο σκληρή μάχη της ζωής του, προσέγγισε, σύμφωνα με πληροφορίες από την θεωρούμενη καρδιά της Ευρώπης, τα 40 λεπτά.Και θα είναι ευχής έργον να μην επιβάρυνε την ήδη πολύ σοβαρή κατάσταση του έμπειρου και δραστήριου Έλληνα Ευρωβουλευτή.

Μα είναι κι αυτό ένα δείγμα – με δυστυχώς πιθανές πολύ δυσάρεστες συνέπειες και προεκτάσεις – του ότι το παραμύθι της … αναπτυγμένης Ευρώπης, όπου

τάχα «όλα λειτουργούν ρολόι» απέναντι στην Ελλάδα, όπου κατά το ίδιο παραμύθι, όλα λειτουργούν… μη Ευρωπαϊκά, έχει χτιστεί πάνω σε μια εντελώς σαθρή βάση.

Η ζωή ενός κορυφαίου θεσμικού παράγοντα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη κρεμόταν σε μια κλωστή και το ασθενοφόρο, αγρόν ηγόραζε. Το γαλλικό Ασθενοφόρο – για να μην ξεχνιόμαστε… Και τούτο, την ώρα που έξω, ή κοντά στην Ελληνική Βουλή, βρίσκεται ασθενοφόρο κάθε μέρα, έτοιμο να παρέμβει στην περίπτωση που συμβεί κάτι απευκταίο, μέσα στο χώρο του κοινοβουλίου.

Ευχή όλων μας είναι φυσικά, να πάνε όλα καλά και ο Έλληνας Αντιπρόεδρος του Ελληνικού κοινοβουλίου να κερδίσει τη σκληρή μάχη που δίνει για την ζωή. Αλλά όταν τα ασθενοφόρα της «αναπτυγμένης» Ευρώπης, στην ίδια την πόλη – καρδιά του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος κινούνται με ρυθμούς… Αφρικανικού κέρατος, τότες οι Ευρωπαίοι τιμητές της… εύρυθμης λειτουργίας των πάντων καλά θα κάνουν να πλένουν το στόμα τους, πριν αναφερθούν – συνήθως με ειρωνικό τρόπο – στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα