Απειλές δέχονται στα Χανιά οι ελεγκτές για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Απειλές για να μην προχωρήσουν σε ελέγχους για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους δέχονται οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα, οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει ήδη μεμονωμένα από κάθε εμπλεκόμενη Υπηρεσία (Διεύθυνση Υγείας, Λιμενικό, Αστυνομία), ενώ αυτή την εβδομάδα τα μεικτά κλιμάκια των Υπηρεσιών θα προχωρήσουν στον έλεγχο της εφαρμογής του νόμου τόσο στις Δημόσιες Υπηρεσίες όσο και σε ταβέρνες και εστιατόρια.

«Προσωπικά έχω δεχτεί πολλά ανώνυμα τηλεφωνήματα από καταστηματάρχες ότι αν έρθουμε να τους ελέγξουμε θα βιαιοπραγήσουν σε βάρος μας», αναφέρει

στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» o προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Δημήτρης Νικολακάκης.

Μάλιστα, ο κ. Νικολακάκης τονίζει ότι οι έλεγχοι που επιβάλλονται από τη νομοθεσία θα γίνονται με τη συνοδεία της αστυνομίας.

«Αν κάποιος θαμώνας αρνηθεί να μας δώσει τα στοιχεία του, τότε θα πηγαίνει κατευθείαν αυτόφωρο, ενώ το ίδιο θα συμβαίνει και με τον καταστηματάρχη που θα μας αποτρέψει να κάνουμε έλεγχο στο μαγαζί του», προσθέτει.

Μάλιστα, ο κ. Νικολακάκης σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή καλούν επιχειρηματίες στη διεύθυνση και λένε ότι εκείνοι τηρούν τον νόμο και δεν αφήνουν κανένα να καπνίζει, αλλά φεύγουν οι πελάτες τους και πάνε στα διπλανά καταστήματα που δεν τηρείται ο νόμος και μπορούν να καπνίζουν. «Γι’ αυτό και εμείς θα πρέπει να τηρήσουμε τον νόμο οπωσδήποτε», επισημαίνει ο ίδιος.

The post Απειλές δέχονται στα Χανιά οι ελεγκτές για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα